Джъстин Бийбър засенчи Еминем на Американските музикални награди

Канадският тийн идол Джъстин Бийбър доминира на Американските музикални награди. Той засенчи  Еминем, като спечели отличията за най – добър изпълнител,  поп албум, пробив на годината и любим поп/ рок изпълнител.

"Аз съм от най-малкия град в света с около 30 000 жители", заяви Бийбър при приемането на отличието за пробив. "Никога не съм мислил, че това е възможно", призна младата звезда."Без Майкъл Джексън никой от нас не би бил тук", изтъкна той. Роденият в Стратфорд, Онтарио тийн-идол живее в САЩ и в момента е най-горещото събитие в музиката в щатите. Албумът му "My World 2.0" е продаден в близо 2 милиона копия в САЩ от излизането му по-рано през годината. Еминем и кънтри-триото Лейди Антебелум водеха в номинациите с по 5 всеки. Рапърът в крайна сметка бе отличен в 2 категории - за рап/хип-хоп албум и  за любим рап изпълнител. Лейди Антебелум получи само един приз, за най-добрата кънтри група. Лейди Гага отнесе женското отличие в категорията поп/рок. Любимата  поп- група на американците е Блек Айд Пийс. Риана бе призната за най-добра изпълнителка на соул и R&B музика. Брад Пейсли и Тейлър Суифт отново са номер едно в кънтри музиката. Мюз надделяха в алтернативната рок музика, а Шакира е номер едно в латино музиката.

Сред дамите, както е обичайно на церемонията имаше и блестящи в избора си на тоалет, но имаше такива които не са. Риана определено заслужи най - високата оценка на модните критици с тъмно червената си дълга дантелена рокля на "Elie Saab Couture". Разгледай галерията със снимки от церемонията, в която сме подредили дамите във възходящ ред по техния моден избор.