ФСБ посветиха старта на турнето си на Андрей Баташов

ФСБ тръгват на турне с 80-киловатова озвучителна апаратура, LED екран 12/4 м и уникална конструкция на сцената. Те поканиха журналисти и приятели на открита репетиция, която посветиха на техния приятел и колега Андрей Баташов.

На Андреевден се простихме с именития български актьор, който почина от полиорганна недостатъчност. Баташов има над четиридесет роли на сцените на театрите "Иван Вазов", "Сълза и смях" и "199". Поклон пред паметта му.

ФСБ, които "проговориха" за първи път след 20 години, ще изнесат концерт във Варна - на 8 декември, в Пловдив - на 10 декември, и в София - на 13 декември, съобщават организаторите.

Аудиомиксери и мониторна система от най-ново поколение, най-висок клас микрофони, мощно осветление и специализиран лайт дизайн, специално създадена драматургична мултимедия с филмови и документални кадри, специална сценография и сценична архитектура също са сред "екстрите", които групата ще предложи на почитателите си.
    
Гост-музиканти ще бъдат изключителните млади инструменталисти Николай Копринков - китара, Ивайло Звездомиров - бас, Кристиян Илиев - клавишни, Борислав Бояджиев - перкусия. Два комплекта барабани са включени в концертните аранжименти на новите и старите песни на ФСБ, с двамата виртуозни млади барабанисти - Румен Бояджиев-син и Стефан Цеков, пишат от БТА.