Най - мразена, но и най-популярна е "All I Want For Christmas Is You" на Марая Кери

Хитът на Марая Кери "All I Want For Christmas Is You" е най-популярната коледна песен на десетилетието.

Изследването на музикалната компания PPL показало, че песента на Кери от 1994 г. е била най-пускана в магазините и по радиата през последните десет години. Парчето на Wham! "Last Christmas" остана на второ място, а на трето е песента на The Pogues и Кристи Маккол "Fairytale Of New York".

Нито една от песните на първите три места не е оглавявала класациите, като всяка от тях е достигала само до номер две.  Половината от парчетата в първата десетка са от 80-те години на миналия век. Най-старата песен "White Christmas" на Бинг Козби е от 1942 г. и е под номер девет.

"Музиката наистина определя това време на годината - дали ще бъдат песните, които пускат по радиото, защото хората искат да ги слушат, или парчетата, които се използват в магазините, защото повишават настроението. Коледа е немислима без музика", съобщи говорителят на PPL Джонатан Мориш.

Същевременно, популярни актьори, певци, спортисти, радио и телевизионни водещи се включват в кампанията "Няма такова парче", с която се търси се най-досадната коледна песен. Кампанията на рекламна агенция DDB Sofia си има и клип.



До 5 декември всеки може да избере една песен, която не иска чува, като гласува на специално създадения сайт nohohoho.org. На сайта са изброени десет парчета и всеки може да избере онова, от което иска да се лиши по празниците. След като бъде определен "победителят" - песента, събрала най-много антигласове, от DDB Sofia обещават да направят "всичко по свръхестествените си сили" тя да изчезне от ефира и така да подарят най-хубавия коледен подарък за всички.

Резултатите до днес сочат, че най-много хора с удоволствие биха пропуснали да чуят тази година песента на Васил Найденов и Богдана Карадочева "Нова година". На второ и трето място по гласове се нареждат "All I Want for Christmas" на Марая Кери и "Last Christmas" на WHAM.