Джани Версаче бил ликвидиран от италианската мафия

13 години след смъртта на Джани Версаче нови данни за убийството на дизайнера излизат наяве. Бившият член на италианската мафия "Ндрангетата" - Джузепе Ди Бела, разкрива в книгата си, че Версаче е бил убит по поръчка на калабрийската мафия, заради неплатени дългове, пише в-к "Дейли телеграф”.

Версаче беше убит пред жилището си в Маями през 1997 г. от серийния убиец Андрю Кънанан, припомня всекидневникът.

В книгата на Ди Бела пише, че дизайнерът бил използван от кръстника на калабрийската мафия  - Паоло Де Стефано, да пере мафиотски пари през модния си бизнес.

"Имаше реки от пари, спечелени от наркотрафик, от изнудване, от рекет, от лихварство, планини от пари, които трябваше да бъдат изпрани. Барове, ресторанти, недвижимо имущество и луксозни стоки  бяха използвани за целта, както и чист досега бизнес като този на Версаче", твърди Ди Бела.

В "Метастази" бившият мафиот описва и как "Ндрангетата" планирала да открадне праха на Версаче от гробището край семейното му имение на езерото Комо. Кражбата трябвало да бъде извършена в навечерието на Новата 1998 година, но плановете не се осъществили.

Римският отдел на италианската Национална дирекция за борба с мафията е започнал разследване във връзка с твърденията на Ди Бела. Семейството на Версаче пък излезе с изявление, че тези твърдения са неверни и срамни.