Елица и Стунджи откриха своята звезда на Алеята на славата

Музикантите, прославили България по света,  Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи откриха своята звезда на Алеята на известните българи в София. 

Имената на любимите ни музиканти се наредиха до тези на велики българи като Христо Сточков, Валя Балканска, Васил Найденов, Стефка Костадинова, Георги Калоянчев и др. Двайсетата звезда на алеята е на  Елица и Стунджи. И макар най-известната им песен да е "Вода", която им отреди заслуженото място на "Евровизия", Стунджи казва за Елица, че тя е като "огън", а тя за него – че е като "вятър". Елица и Стунджи възродиха любовта към автентичния български фолклор, като го съчетаха с модерен ритъм. От 2003-та година те творят своята уникална музика, излъчваща енергия, която кара публиката да настръхва. Елица и Стунджи са звезди и вече заслужено имат своята звезда, която се надяват да напомня на хората, както казва Стоян – "за да напомня, че този дует някога го е имало на сцената и в живота и че са допринесли с нещо хубаво за България".

Дуетът на Елица и Стоян е уникален, не само заради отличието на европейския конкурс за песен, а и защото тяхното творчество отвори сърцата на цяла Европа за българския фолклор. "Искам да благодаря на Бог за таланта, с който ме е дарил. Радвам се, че с гласа си и с ритмите нося радост на хората", каза Елица Тодорова. Тя даде обещание пред своите почитатели, че ще продължава да пее и да свири с любов, за тях и всички, които обичат българската автентична народна песен, но за всички, които вярват в Бог, в любовта и в светлината. /БГНЕС