Обвиняват Д-р Конрад Мъри в умишлено бавни действия

Лекарят, обвинен за смъртта на Краля на попа Майкъл Джексън е премахнал доказателства от мястото преди да потърси помощ, след като открил певеца в безсъзнание, според прокурор по делото.

Обвиненията бяха отправени по време на предварително заседание на процеса срещу д-р Конрад Мъри, грижил се за Джексън когато той почина от свръхдоза лекарство на 25 юни 2009 и обвинен за непредумишлено убийство по смъртта на певеца. Заместник районният прокурор на Лос Анджелис Дейвид Уолгрен заяви, че повече от 20 минути са минали между времето, когато Мъри е открил 50-годишната мегазвезда в леглото му бездиханен и момента, в който член на охраната на Джако се е обадил за помощ.

"Важно е, че през това време не е било регистрирано повикване на спешния телефон 911 и не е било издадено нареждане за обаждане от страна на д-р Мъри", заяви Уолгрен пред съдия в съдебна зала в Лос Анджелис в присъствието на репортери и членове на семейството на Майкъл Джексън. "Вместо това д-р Мъри е използвал помощ, (на човек от персонала) за да събере медицински доказателства и различни принадлежности", отбеляза прокурорът. 

Правни експерти очакват съдията да постанови, че съществуват доказателства, за да бъде изправен Мъри пред съда в процес. /Ройтерс