Виж кои са най - очакваните музикални албуми за тази година

През 2011-та обещаващи и утвърдени имена в музиката ще издадат нови албуми.

В сферата на поп музиката се очакват предстоящи заглавия от имената, които покориха класациите през последните години. На 23 май ще се появи Born This Way, третият албум на Лейди Гага, а първият сингъл от него ще има премиера през февруари. Пред Би Би Си тя е определила новите песни като съчетаващи електронната музика с рок енд рола. По нейни думи албумът е най-иновативният й до момента.

През ноември може да се очаква нов албум от Риана според шведския сайт Expressen .

Гостуващите в София на 29-ти май Roxette ще се завърнат с първи албум от десет години. Той ще носи името Charm School и ще бъде представен със световно турне, част от което е България.


 

Сред най-очакваните заглавия е новият албум на R.E.M. След като се завърнаха успешно с Accelerate (2008), сега те подготвят нов проект, който да спечели критиката и феновете. Collapse Into Now ще излезе на 7-ми март, а като гости участват Еди Ведър от Pearl Jam и 64-годишната пънк изпълнителка и поетеса Пати Смит. Песента Discoverer може да се изтегли безплатно, а неотдавна триото, известно с хитове като Everybody Hurts, Losing My Religion и Imitation of Life, пусна за безплатно слушане It Happened Today.

Coldplay ще издадат петия си, все още неозаглавен албум. Засега няма официално оповестена дата на появата му. Очаква се в него да влязат песни като Wedding Bells и Spanish Rain, изпълнени на живо още през 2009-та. В интервю за ContactMusic вокалистът Крис Мартин обяви и две от работните заглавия в предстоящия албум - Hurts Like Heaven и Every Teardrop is a Waterfall.

Songs of Ascent се очаква да е името на новия албум на U2, започнат още по време на записите на предходния No Line on The Horizon (2009). За сайта The Age Боно е разкрил, че засега са завършени 12 песни, а дискът ще бъде продуциран от Дейнджър Маус, работил с Gorillaz и Бек. Освен това ирландците подготвят уникален албум с колаборации достъпен за най - верните фенове на бандата.

Рок бунтарката Пи Джей Харви ще се завърне с първи соло албум от четири години насам. След  White Chalk, певицата ще се завърне към китарното звучене с Let England Shake, записван в продължение на три години.

Според сайта Pitchfork до края на годината се очакват нови продукции от музиканти като Marilyn Manson, Foo Fighters, Патрик Улф, Брет Андерсън от Suede, The Kills, Aphex Twin, както и първият албум на No Doubt от десетилетие насам, записан след като Гуен Стефани се завърна в групата.



В хип-хоп музиката едно от най-дългоочакваните издания е Detox на Dr. Dre. Продуцентът на Еминем отлага появата на третия си проект от цели седем години. В изказване до пресата той обяви, че е завършил записите по Detox през декември миналата година и той ще бъде издаден през февруари. Това ще бъде последният албум на Dr. Dre, а сред потвърдените гости в него за Снуп Дог и Еминем.

В началото на февруари по магазините ще се появи Computers and Blues на британския рапър Майк Скинър, повече известен като The Streets. Това ще бъде последният път, в който той ще издаде музика под това име. Албумът излиза три години след Everything's Borrowed, обявен тогава също като негов последен. (dnevnik.bg)