Виж кандидатите за "Златна малинка"

Филмите "Сексът и градът 2", "Запознай се с малките" и " Здрач 3: Затъмнение" са фаворити за номинациите за "Най-тъп филм" и ще водят ожесточена борба за наградите "Златна малинка".

Тези три заглавия вероятно ще вземат повечето отличия за провал, но номинирани за "Златна малинка" са още 9 продукции. Повечето от тях вече са "ощастливили" и българските екрани: "Отстреляй бившата", "Сблъсъкът на титаните", "Убийци", "Последният повелител на въздуха", "Дърти хлапета".

Няма да бъде пропуснат и "Неудържимите" (The Expendables) - последното режисьорско и актьорско "геройство" на Силвестър Сталоун, събрал многолюден екип побойници.

Номинациите ще бъдат обявени на 24 януари и със сигурност ще бъде зачетен дебютът на Кристина Агилера "Бурлеска" с участитето и на Шер, който вероятно ще е номиниран и за "Най-лош сценарий", и за "Най-лош режисьор", и за "Най-лоша актриса".

Очаква се поне четири номинации да заслужи Джесика Алба, която е фаворит за "Най-лоша поддържаща актриса" за участията й в продукциите "Убиецът в мен" и "Мачете".

Тази година в конкурса за глупости във филмвата индустрия е въведена нова категория - за най лош филм във формат 3D, където конкуренцията за "Златна малинка" също ще е ожесточена. Една от номинациите със сигурност ще е "Заразно зло: Живот след смъртта".