Кристина Агилера обърка американския химн

Певицата Кристина Агилера се извини, че обърка строфа от националния химн на САЩ при изпълнението си в рамките на Super Bowl.

Звездата от "Бурлеска" бе избрана да изпее "Обсипаното със звезди знаме" при откриването на мащабното спортно събитие в неделя вечерта.

Когато Агилера стигна до четвъртата строфа - "над укрепленията наблюдавахме, толкова смело се развяваха", тя изпя отново втората строфа - "това, което толкова гордо приветствахме при последния проблясък на залеза", с малка промяна.

От вестник "Daily Mail" посочват, че грешката всъщност съвпада с погрешен текст на националния химн, който преди е бил качен в Wikipedia.

След гафа, коментарите на медиите и критиките в социалните мрежи, Агилера излезе с публично изявление, в което се извини за допуснатата грешка. "Мога само да се надявам, че всеки е почувствал любовта ми към тази страна и, че истинският дух на химна все пак е бил усетен", заяви певицата.

По-рано през деня Агилера нарече възможността да пее на Super Bowl "сбъдната мечта", като добави: "Пея химна от седемгодишна възраст".

Въпросният мач от Националната футболна лига пък беше наблюдаван от президентската двойка – Барак и Мишел Обама, които поканиха по този повод в Белия дом музикалното семейство Дженифър Лопес и Марк Антъни.