ФБР разследва Мадона?

Мадона отрече твърденията, че певицата и подкрепяното от нея благотворително дружество в Малави са разследвани от ФБР, предаде Ройтерс.

В медиите се появиха съобщения, че дружеството "Успех за децата", което Мадона подкрепя, се разследва от агенти на ФБР в Лос Анджелис за нередности и подозрителна дейност.

Твърденията бяха разпространени, след като през февруари бе съобщено, че друга благотворителна организация, подпомагана от певицата - "Да възродим Малави", се е отказала от плановете да строи училище за бедни момичета в африканската страна. Като причина бе посочено лошото управление на дружеството.

"В последните дни се появиха редица френетични и напълно неотговарящи на истината слухове за филантропската дейност на Мадона. Нито тя, нито организацията "Да възродим Малави" са разследвани от ФБР или данъчните власти", се казва в направеното от Лиз Розенбърг изявление.

Говорителката на Мадона не е коментирала твърденията за другото благотворително дружество, "Успех за децата", на което певицата е председател на Борда на директорите.