Елизабет Тейлър е оставила половин милион на последния си съпруг

Последният съпруг на Елизабет Тейлър - Лари Фортенски, е получил наследство от звездата от 500 000 британски лири, съобщава в. "Дейли мирър".

Новината потвърди самият Лари, който за първи път открито говори за смъртта на Лиз Тейлър и за брака си с нея. Пред журналисти той си спомни как с актрисата са се запознали в центъра "Бети Форд" преди 20 години. Той е бил там за лечение за алкохолна зависимост, а Тейлър - заради зависимостта от медикаменти.

Лари си припомни също, че в първия миг, когато я видял в дневната на клиниката, тя му се сторила много красива. Той веднага я разпознал и намерил за много сладка жена. След година на ухажване Лари и Лиз се ожениха през 1991 г. на церемония на стойност 1,2 милиона долара в имението на Майкъл Джексън "Невърленд". Сватбата веднага породи критики срещу Лари, че се жени за звездата, за да заграби имуществото й. Бракът на двойката се разпадна, но екссъпругът твърди, че връзката между двамата продължила да бъде силна и след това.

59-годишният Фортенски си спомни, че на втората им Коледа заедно кино дивата му купила мотор "Харли Дейвидсън", а той й подарил покрити с шоколад рози. Той даде интервюто от скромната си къщичка в Менфий, Калифорния. Пред журналисти прочете и пасажи от любовни писма, пратени му от Тейлър. В тях актрисата му благодари, че е изпълнил живота й с любов и го нарича много специален за нея човек.

В интервюто Лари разказа и за охолния живот с актрисата в имението й в Бел Еър. Лари и Лиз се разведоха през 1996 г. и тогава той получи многомилионна издръжка. Купи си имение, но отново се подаде на пагубното влияние на алкохола и това разби живота му, припомня в. "Дейли мирър". Сега Лари е с влошено здраве, а за него се грижи сестра му Дона.