Започва 16-ият Салон на изкуствата в НДК

16-ият Салон на изкуствата, организиран от НДК се открива на 11 май и ще продължи до 25 юни под знака на 30 годишния юбилей на двореца.

Салонът ще бъде открит с изложба "Началото" от 18 часа , която разказва историята на Двореца, документирана на фотоси. Музикален поздрав за годишнината ще поднесат едни от най-обичаните фолклорни ансамбли като "Здравец" "Филип Кутев", "Тракия", "Пирин", група за автентичен фолклор от с. Белчин баня и индивидуални изпълнители, които ще представят спектакъла "Огреяло ясно слънце" в зала 1 от 19 часа в деня на откриването 11 май.

Специален гост на фестивала на 12 май от 19 часа в зала 1 е харизматичният Васко Василев, който ще зарадва своите почитатели заедно с музикантите от CHAMBAO и гостите Херман Вилар, Памела Никълсън, Виви Василева, Хенера Кортес (купи билет). MAGIC MUSIC се нарича концерта, на който бликащият от енергия и талант цигулар, ще представи своя микс от класически и съвременни стилове, като и майсторска игра с жанровете. В рамките на Салона публиката я очакват върховите моменти от седмицата на унгарската култура - концертът на Стоте цигански цигулки на 13 май(купи билет), на група Омега на 14 май (купи билет) и шоуто на балетната трупа Presidance. До 25 юни амбициозната програма на Салона предлага забележителни прояви във всички жанрове на изкуството. /БГНЕС