Къди отпада от новия сезон на "Доктор Хаус"

Осмият сезон на популярния сериал "Доктор Хаус" ще се снима без участието на ключов герой - Лиза Къди, любима, съперница и началник на циничния лекар. Причината е, че актрисата Лиза Едълстейн отказа да поднови договора си с продуцентите, съобщи интернет сайтът Deadline.com.

До момента в снимките за есенния (и вероятно прощален) сезон са приели да участват Омар Епс (доктор Форман) и Робърт Шон Ленърд (Чейз). Техните договори изтекоха с края на седмия сезон на излъчвания от 2004г. насам сериал.

На всички било предложено намаляване на хонорарите, защото аудиторията на "Доктор Хаус" се свива непрекъснато след пика през 2007г. В частност, Едълстейн е получавала в седмия сезон по 175 хиляди долара на епизод, но сега е отказала да играе за по-малко.

В официалното й съобщение се казва: "След продължителен размисъл продължавам напред с комбинация от разочарование, че изоставям роля, която играх в продължение на 7 години, и вълнение от новите възможности да играя и продуцирам в бъдеще".

С оттеглянето на Едълстейн от основните актьори в сериала остава само една жена - Оливия Уайлд, но и нейното редовно участие е под въпрос заради ангажиментите й в игрални филми за големия екран.