Amy Winehouse (Ейми Уайнхаус) се присъедини към Клуб 27

Един от най ярките музиканти на това десетилетие си отиде днес на 27 години. Ейми Уайнхаус бе открита мъртва към 4 часа в дома си в Лондон.

Клуб 27 или Forever 27 Club включва група от много влиятелни рок музиканти, починали на 27-годишна възраст. Това са Джими Хендрикс – 18.06.1970, Джанис Джоплин 04.08.1970, Джим Морисън – 03.07.1971, Кърт Кобейн – 05.04.1994, Ейми Уайнхаус - 23.07.2011.

Над 30 музиканти от последните 40 години попадат във фталния "Клуб 27". Ние ви представяме само част от тях:



Брайън Джонс - китарист и основател на Rolling Stones, е открит мъртъв в басейна си на 3 юли 1969. Неговата кончина е най-мистериозна - официалната версия е удавяне след злоупотреба с наркотици. Според друга популярна теория Джонс е убит след скандал със строител, нает да поправи къщата му и останал да преспи там в нощта на инцидента.

Джими Хендрикс, който е обявяван за най-великия китарист в историята, умира на 18 септември 1970 в Лондон. Според немската кънкьорка и художничка Моника Данерман, видяла последна Джими жив, той е взел девет от нейните приспивателни хапчета. По-късно Хендрикс е открит удавен в повърнато от него червено вино. Несъответствия в показанията на Данерман карат феновете на музиканта да я обвиняват за смъртта на музиканта и да я подозират, че крие истината.

На 2 октомври, само две седмици след Хендрикс и 27-годишната Джанис Джоплин е открита мъртва в хотел в Лос Анджелис. Свръхдоза хероин е официалната причина за смъртта на може би най-харизматичната блус и рок вокалистка раждана някога. Певицата е кремирана, а прахът й разпръснат над Тихия океан.

Джим Морисън е намерен мъртъв в апартамента си в Париж на 3 юли 1971. Официална аутопсия не е извършена, но свръхдоза хероин, довела до спиране на сърцето е най-широко разпространената теория. Наскоро публикувана биография твърди, че музикантът е починал в нощен клуб наблизо и е бил пренесен до дома си от двама наркодилъри.

На 5 април 1994 тялото на Кърт Кобейн е открито от електротехник, дошъл в дома му да инсталира охранителна система. Наблизо лежи бележка: "Не съм изпитвал удоволствие от слушане или създаване на музика, както и от писане истински... вече от твърде много години". Самоубийство с помощта на пушка е официалната версия за смъртта му. Когато майка му научава новината, тя проплаква: "Казах му да не влиза в този глупав клуб".

Лондонската полиция публикува изявление, че на адрес Camden Square NW1 малко преди 16.05ч. в събота 23 юли служителите са открили тялото на 27-годишна певица.

Ейми Уайнхаус бе една от най-талантливите и скандални певици в последните години. Тя става позната в България, след като Радио FM+ излъчва нейни песни като част от директното излъчване на BRIT - Британските музикални награди. Слушателите се влюбват в хитовете й "Rehab", "Back To Black" и "Valerie".