Amy Winehouse намерена мъртва в Лондон

Днес следобяд почина певицата Amy Winehouse (Ейми Уайнхаус)! Те беше открита в дома си в Северен Лондон този следобед!

Носителката на Грами бе само на 27 години. Лондонската полиция публикува изявление, с което потвърждава новината: "Полицията е била извикана от линейка на адрес Camden Square NW1 малко преди 16.05ч. днес, събота 23 юли. При пристигането, служителите открили тялото на 27-годишна жена, която е била обявена за мъртва. Причините за смъртта все още се изясняват".

Amy Winehouse бе една от най-талантливите и скандални певици в последните години. Тя става позната в България, след като Радио FM+ излъчва нейни песни като част от директното излъчване на BRIT - Британските музикални награди. Слушателите се влюбват в хитовете и Rehab, Back To Black и Valerie.

Радио FM+ скърби за един от най-обичаните си артисти!

Вижте снимки на Amy Winehouse

Amy Winehouse се присъедини към клуб 27

Проблемите на певицата с наркотиците и алкохола се превърнаха в редовна тема за таблоидите от 2007 г. насам. Ейми Уайнхаус беше освиркана при символичното си завръщане в Европа на 18 юни в Белград и получи нареждане от мениджъра си Рай Косбърт да се оттегли за неопределено време, за да се погрижи за здравето си. Уайнхаус се лекуваше от зависимостта си към алкохола и наркотиците в рехабилитационна клиника и беше изписана три седмици преди концерта й в Белград, припомня БГНЕС.

"На Рай му беше трудно да я гледа как се забърква в неприятности през годините. Сега тя се оттегля и този път може да е с години", съобщи тогава близък до певицата източник. Ейми отложи следващите си два концерта в Гърция и Турция и според източника мениджърът й вероятно ще я накара да отмени всичките си концерти и да се върне в рехабилитационната клиника. Уайнхаус не взе хонорара си след концерта в Сърбия, по време на който бъркаше текстовете на песните, заваляше думите и дори хвърли едната си обувка в публиката пише Дарик.

Този злополучен концерт остава последният в биографията на тази млада, талантлива, но много нещастна певица. Приживе майка й се страхуваше, че "шоубизнесът" ще убие дъщеря й.

Дебютният албум на Уайнхаус Frank (2003) беше обявен за успешен по телевизията, одобрен от критиците в родната Великобритания и беше номиниран за Mercury Prize. Следващият й албум Back to Black (2006) достигна до шест номинации на награди Грами и спечели пет, правейки нов рекорд за най-много спечелени награди Грами от жена в една нощ. Back to Black превърна Уайнхаус в първия британски изпълнител с пет награди, включително три от Големите Четири: Най-добър нов изпълнител, Албум на годината и Песен на годината.

На 14 Февруари 2007 г. Ейми печели Brit Award за Най-добра британска изпълнителка, въпреки че бе номинирана и за Най-добър британски албум.

Печелила е Ivor Novello Award три пъти - първата през 2004 г. за Най-добра съвременна песен (музика и текст) за Stronger than me; втората през 2007 г. отново за Най-добра съвременна песен за Rehab; третата награда Ейми печели през 2008 г. за Най- добра песен (музика и текст) за Love is a losing game. Този албум беше на трето място по продажби в Обединеното Кралство.

Ейми Уайнхаус оказа влияние върху нарастването на популярността на жените соло изпълнителки и съживява британската музика, пишеха критиците за нея.

Отличителният стил на Уайнхаус се е превърнал в муза за модни дизайнери като Карл Лагерфелд.

Снимки: Getty Images/Gulliver Photos