Над 20 000 във втората вечер на Spirit of Burgas

Над 100 пъти "Thank you" каза Моби (Мoby) на българската публика в събота вечер, а тя от своя страна му благодари 20 000 пъти - горе долу толкова бяха посетителите в най-многолюдната вечер на фестивала Spirit of Burgas.

Музикантите се раздадоха напълно, плажът на Бургас бе топъл и гостоприемен, а небето опсипано със звезди и огромна луна, която впечетли и американската супер звезда. Малко преди това Моби изненада и фенове и охрана, когато тихичко мина през главната алея на фестивала заобиколен само от няколко гарда. Някои от посетителите дори успяха да го снимат, а фотосите веднага бяха качени във Фейсбук.

Но преди певецът, диджеят, музикантът и фотограф, на главната сцена се качиха неотразимите англичани Скунк Ананси (Skunk Anansie). Фронт вокалистката им Skin, облечена във фамозен костюм с пера, откри изпълнението на рок бандата с известната им песен "It's fucking political". През цялото време Skin скачаше в екзалтираната публика, пя изправена върху ръцете на феновете, а накрая дори успя да накара тълпата да клекне, за да мине колкото се може по-навътре сред хората. Skunk Anansie изпълниха най-големите си хитове - Because of You, Hedonism, Weak, Charlie Big Potato и др., но представиха и песни от четвъртия си студиен албум Wonderlustre, записан след като бандата се събра отново през 2009 година.

Точно в 12:00 часа,  без минута закъснение, пред публиката излезе дългоочакваният от всички Моби. Това свари неподготвени доста хора, които обикаляха по останалите 5 сцени, тъй като навсякъде нещо се случваше! Феновете се втурнаха, бягайки по красиво осветените пътеки, за да присъстват на един уникален концерт. Американският диджей представя на турне новия си албум "Destroyed", но в Бургас забиваше хит след хит! През цялото изпълнение Моби питаше хората дали се забавляват и благодареше и на български и на английски за дългите аплаузи.  Най-големите хитове на звездата Porcelain, Lift me Up, Natural blues, Why does my heart feel so bad? и тн. "вдигнаха" хората на 100 процента. Моби завърши участието си на Spirit of Burgas 2011 с призив за най-големия рейв под звуците на Feeling so Real, и това определено се получи.

Преди това Моби представи бандата си, в която с уникалните си гласови възможности се откроява певицата Джой Малкълм (Joy Malcolm). Естествено музикантът обърна специално внимание на българката на сцената - бас китаристката Светлана Василева. Звездата напомни на всички, че е фотограф, защото по средата на концерта направи снимка на публиката, която със сигурност е станала велика!

На фестивал, като на фестивал - При 5 сцени с музика, неминуемо има кофти съвпадения в програмата. По същото време, докато течеше изпълнението на Моби, българската група  Kultur Shok забиваха на рок сцената. Бандата е една от малкото нови български групи, която се радва на голяма популярност и доста фенове останаха разочаровани, че не могат да ги чуят.

С четвъртото си издание Spirit of Burgas бетонира мястото си в европейския фестивален line-up. От година на година организацията и програмата му стават все по-добри, озвучаването и локациите на местата за хапване и пийване също. Българските фенове също се понаучиха на това какво е фестивал. Ако през първата година на пясъчното парти можеха да се видят момичета с тънки токчета и дискотечно облекло, които се морят из пясъка и не познават поканените изпълнители, сега хората внимателно се запознават с програмата и избират своите забавления. Така, както и с добрата организация и естествено най-важното - световни звезди на сцената, пословичният български песимизъм изчезва, а феновете вече чакат Spirit of Burgas 2012.

 

Разгледай снимки от Spirit of Burgas 2011 в галерията

Текст и снимки: Кристина Цветкова

Свързани новини

Moby - "Mere Anarchy"

02.02.2018

Moby с нов албум през пролетта

13.12.2017

Moby & Mark Lanegan - "Lonely Night"

19.04.2013