Кои са най-добре платените светски двойки в света?

283 млн. долара е общото състояние на петте най-добре платени двойки сред светските знаменитости в света за периода май 2010 година – май 2011 година, според сп. Форбс.

Безспорните номер едно са бразилският супермодел Жизел Бюндхен и звездата по американски футбол Том Брейди. През последната година най-скъпоплатената манекенка е "вляла" в семейството 45 млн. долара, а Брейди – 31 млн. долара от новия му договор с "Ню Инглънд Пейтриътс". С това общото им богатство стига впечатляващите 76 млн. долара.

Втори са певците Джей Зи и Бионсе, те са натрупали състояние от 72 млн. долара през последната година. Почти половината от парите им са дошли от бизнес сделки, най-вече от света на модата, а не от музиката.

На трето място са американските актьори Брад Пит и Анджелина Джоли, те са спечелили 50 млн. долара. Основните приходи на Джоли идват от участието ѝ в хитовия филм "Туристът", докато Брад Пит е печелил от продуцентска дейност.

На четвърто място остават английският футболист Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория Бекъм. Между май 2010 година и май 2011 година те са спечелили 45 млн. долара. Парите идват най-вече от спонсорските договори на Бекъм с гиганти като Adidas и Samsung – той е допринесъл за семейното състояние с 40 млн. долара, докато съпругата му е спечелила "само" 5 млн. долара, най-вече от продажби на модни линии.

На пето място са Робърт Патинсън и Кристен Стюарт – актьорите от хитовата вампирска поредица "Здрач". Двамата са спечелили по 20 млн. долара, т.е. любовната двойка има 40 млн. долара.