Лени Кравиц се завръща с нов албум

Американският рок и соул изпълнител Лени Кравиц (Lenny Kravitz) се завръща с нов албум. Той носи името" Black and White America" и е на пазара от днес, съобщи официалният сайт на музиканта.

"Всички мои албуми са лични, но настоящият разкрива повече от мен.", казва Кравиц пред "Билборд". "Мисля, че той ще даде на хората по-голяма възможност да надникнат в живота ми и това, което съм."

Заглавието е намек към средата, в която бъдещият изпълнител и композитор израсва, а за обложка е използвана негова снимка като дете. Майка му, актрисата Рокси Роукър, е чернокожа, а баща му е бял, еврейн, филмов продуцент и бивша зелена барета.

Детството  на Кравиц в Ню Йорк е белязано от музиката – в дома на семейството му често гостуват Майлс Дейвис и Дюк Елингтън, когото петгодишният Кравиц е възприемал просто като познат на семейството, който от време на време се отбива да посвири на пиано. Майка му умира от рак преди 17 години, а баща му преди шест след дълга борба с болестта на Паркинсон.

Кравиц започва да пише "Black and White America" в караваната си на Бахамите още през лятото на 2009 г. Той е записан без изпълнителят да има договор с компания и така отдава цялото нужно време и внимание на материала, за да бъде напълно завършен.

Лени Кравиц е автор на всички песни в "Black and White America" с изключение на Boongie Drop, в която участва Джей Зи, и Sunflower, написана заедно с друг хип-хоп изпълнител – Дрейк. Кравиц записва албума почти изцяло сам – в него той свири на акустична и електрическа китара, пиано, синтезатор, бас и барабани. До момента от албума са издадени три сингъла - Come On Get It, Stand и Rock Star City Life.

 



 

Свързани новини

Връщат парите за Лени Кравиц от 30.09

23.08.2012

Лени Кравиц с втори концерт у нас

11.05.2012