Новият проект на Стинг е мюзикъл

След турнето си със симфоничен оркестър, Стинг планира да направи мюзикъла "The Last Ship", съобщи music-news.com

"За първи път Стинг пише за музикалния театър", каза драматургът и носител на "Пулицър" Брайън Йорки, който си сътрудничи с британския изпълнител. "Все още продукцията не е завършена, но той е написал вече над 20 песни, които носят неговия почерк, въпреки че са саундтрак."

Според него мюзикълът ще бъде много различно от всичко в този жанр и не е сигурен как публиката ще го приеме. "Това не е просто поп музика вкарана в театрална обстановка." Репетициите за The Last Ship ще започнат през октомври.

Точно след един месец - на 2 октомври Стинг ще отбележи с уникално шоу 60-годишнината си. В благотворителния концерт вече са потвърдили участие Брус Спрингстийн, Лейди Гага и Стиви Уондър.

Гордън Матю Томас Съмнър е поканил още Мери Джей Блайдж, рапърът Will.I.Am от "Блек айд пийс", Руфъс Уейнрайт и Били Джоуел също ще участват в концерта.

Приходите от него са предназначени за фондацията "Робин Худ", която се бори с бедността. Концертът, с който ще бъде чествана и 25-годишната солова кариера на Стинг, ще се състои на 1 октомври в театър "Бийкън". На снимката със съпругата си Труди Стайлър.