Смесени отзиви за филма на Мадона

Филмът на Мадона "W.E." получи смесени отзиви от критиката след премиерата си на кинофестивала във Венеция. Лентата разказва за любовта между британския крал Едуард VІІІ и разведената американка Уолис Симпсън през 30-те години на миналия век.

"Натруфена глуповата прищявка", гласи безмилостната оценка на в. "Гардиън". Отрицателен е и коментарът на "Варайъти" - "разточителният проект е обременен със смешен диалог и слаби изпълнения".

Според в. "Дейли телеграф" обаче филмът е "по-добър от очакваното" и в него "не липсват забавни моменти". "Скрийн дейли" е още по-насърчаващ: "красиво направен филм, изпъстрен с чар и стил".

Критикът Баз Бамигбой пише във в. "Дейли мейл", че "W.E." е направен изящно, но отзивите за него ще бъдат противоречиви заради участието на Мадона. Той изтъква, че това е един от филмите с най-добри костюми за годината.

Самата Мадона каза във Венеция, че бившите й съпрузи Шон Пен и Гай Ричи са насърчили творческите й амбиции и много са я подкрепяли. Тя добави, че нейната лента представя събитията в британския кралски двор през 30-те години на миналия век в съвсем различна светлина от "Речта на краля".