Валери и Николета се венчаха в Правец

Икона Синя Богородица със златен обков и огромна кошница цветя бе подаръкът от националите за футболната сватба на годината у нас между Валери Божинов и модела Николета Лозанова.

Играчът на “Спортинг” (Лисабон) сключи в неделя вечерта брак с плеймейтката, която вече чака дете от него, в луксозен голф комплекс в Правец. По същото време колегите му от националния тим имаха тренировка на отдалеченото на около 500 м игрище на комплекса. Само селекционерът Михаил Мадански имаше честта и привилегията да поднесе на младоженците подаръка от тима, съобщава вестник "Труд".

Както се очакваше, Николета беше избрала пищна асиметрична рокля на световноизвестната дизайнерка Вивиан Уестууд, която е копие на тази на Кари Брадшоу от "Сексът и градът". Косата на плеймейтката беше вдигната на кок, украсена с богат воал. За своя сватбен ден Валери се беше спрял на тъмен костюм.

На входа на хотела около 16.50 ч се разминаваха гости за тържеството с рокли, цветя и подаръци в ръце с националите по анцузи. Сред присъстващите на сватбата бяха Азис, Ванко 1, Жени Калканджиева, Мартин Карбовски, Лияна, Коцето и Надя, Златка Димитрова и др. Сватбари запристигаха още от 16 часа, а някои бяха запазили стаи и нощуваха в Правец от събота.

Младоженците също изиграха предсрочна брачна нощ в събота срещу неделя в един от апартаментите на хотела. За съжаление Божинов още в понеделник сутринта трябва да се върне в лагера на националите.