WOLFMOTHER и GOSSIP са горещите новини от EXIT 2012

EXIT Festival 2012 с гордост обявява австралийската банда Wolfmother, актуалната емблема за истински, смислен рок, като едно от най-вълнуващите имена в програмата на Главната сцена на феста в неделя, 15.07.2012г.

Групата Wolfmother е една непретенциозна рок банда, чието неспирно влечение към експерименти с психеделичния рок безспорно продължава да им носи популярност и постоянно увеличаваща се фенска база. Парчето “Woman”, наградено с Грами, което се превърна в трамплин за Wolfmother към световната слава е издадено първоначално през 2005-та година като сингъл от дебютния им албум, кръстен на самата група.  Песента бързо се превръща в хит по модерните рок радио станции по света, а музиката на Wolfmother става любим саундтрак за различни филми, игри и реклами.

Организаторите на EXIT фестивала са изключително развълнувани да обявят, че на 12 юли 2012 (четвъртък), заредена с изключителна енергия за танци, групата Gossip ще се завърне отново на главната сцена.

Харизматичната Бет Дито (Beth Ditto) и групата й ще зарадват Нови Сад със своя мощен и съблазнителен пост-пънк рок саунд и гарантирано пак ще държат екзалтираните си фенове в тържествен екстаз до ранните часове на деня. Соул и пънк, в комбинация с невероятния глас на Beth Ditto, са основните съставки на Gossip, които им осигуриха много фенове с различни музикални предпочитания.

Третият им албум, "Standing in the Way of Control”, им донесе признанието на световната музикална критика. През 2009 година записват първия си студиен албум "Music for Men” вече с подкрепата на голям музикален лейбъл. Тази година, с хитове като "Heavy Cross” и "Long Distance Love”, Gossip отново ще превърнат Главната сцена на фестивала в нажежен до червено дансинг. 

Exit фестивала ще започне на 12 юли четвъртък и ще продължи до 15 юли неделя 2012. В програмата на събитието вече бяха обявени легендарните New Order и световната музикална сензация Buraka Som Sistema.

 

Свързани новини

Един от най-силните ЕXIT фестивали

26.06.2023

Номинации за "фестивал на годината"

27.11.2012

"Изкопаха" редки записи на Joy Division

15.02.2012

New Order на Exit 2012!

27.01.2012

EXIT Fest пуска първите промо билети

15.12.2011