Крис Мартин от Coldplay духа 35 свещички на тортата днес

Вокалистът на най-добрата британска банда за 2012 г. Крис Мартин днес навършва 35 години! 

Той е роден на 2 март 1977 г. в Девън, Англия. Следва в "University College London”, където се среща с Уил Чемпиън, Гай Беримън и Джони Бъкланд, за да основат впоследствие Coldplay.

Coldplay на наградите "БРИТ 2012", където получиха отличието за най-добра британска група

С Мартин като вокалист, китарист и пианист, Coldplay дебютира с албума "Parachutes”, който се разпродава за дни в рекордната бройка от 5 милиона копия и печели "Грами". До момента албумите на групата са продадени в над 35 милиона копия, с което Coldplay става една от най-успешните банди на новото хилядолетие. Сега на пазара е суперуспешният "Mylo Xyloto", с който британците грабнаха отличието "Най-добра група" на наградите "БРИТ".

Сoldplay и  Риана на наградите "Грами 2012". Те представят дуета си "Princess of China" от последния албум на групата "Mylo Xyloto"

Въпреки славата си, Coldplay има много строга политика за своята работа, като запазва пълен контрол над всички композиции и отказва да прави музика за реклами или филми. Както повечето звезди и Мартин има социална програма – той е лице на кампания за справедливост на пазара на труда в Хаити и Доминиканската република.

Крис Мартин е женен за актрисата Гуинет Полтроу. Двамата имат две деца с атрактивните имена Епъл и Мойсей.

Свързани новини

Coldplay с концерт във Филипините

25.01.2024

Включи се и ти!

07.11.2023

Coldplay и Педро Паскал в SNL

31.01.2023

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022