Националният балет на Испания ще танцува в НДК на 5 и 6 април

Най-грандиозната танцова формация на Испания - нейният Национален балет, пристига в София за два спектакъла на 5 и 6 април, съобщават организаторите от БГ Саунд Стейдж.

Зала 1 на НДК ще бъде разтърсена от огнените танци на най-добрите фламенко танцьори. Те ще играят две от най-прекрасните си творби – Dualia с La leyenda. Четиридесетте звездни танцьори ще танцуват под акомпанимента на жива музика.

Два дни преди уникалната трупа да излезе на сцената, от Мадрид ще пристигне сценичното оборудване и костюми. Със специален дървен под ще се покрие цялата сцена на зала 1, за да може звукът от токовете на обувките да се чува в ритъма на фламенкото. Трупата носи със себе си всичко необходимо за подготовка на пищните костюми за сцената – перални, сушини, гладачници, шевни машини. Десет души от техническия персонал ще се грижи за тоалетите и прическите на танцьорките.

540 бутилки минерална вода поръчват организаторите на събитието за танцьорите, които предпочитат плодове и ядки преди спектакъл. По време на танци те губят много вода и хабят изключителна енергия в бързия ритъм и състезанието на страст и емоции.

Спектаклите са организирани от продуцентска агенция БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim.