Gotié стана четвъртият австралиец, който стига до първото място в Билборд

Австралийският изпълнител Готиé (Gotyé) достигна до първо място в класацията на "Билборд" за сингли с хита си "Somebody That I Used To Know", съобщи The Hollywood Reporter.

Той е едва четвъртият австралиец, който достига до номер 1 в американския чарт и първи от 12 години насам. Успехът на песента в САЩ се обяснява с участието на певеца и композитор в шоуто Saturday Night Love, както и изпълнението на песента в American Idol и популярния музикален сериал "Клуб Веселие" (Glee). Пред в. "Съндей мейл" Готиé обаче разкритикува кавъра на актьорите в "Клуб Веселие", като го определи като "твърде сух" и " като звучащ от картонена кутия".

"Somebody That I Used To Know", в която участва и новозеландската певица Кимбра, беше издадена като сингъл още през юли 2011 г, като популярността й прогресивно нарастна с времето и най-вече благодарение на социалните мрежи и YouTube, където видеото надхвърля 174 милиона гледания, съобщава dnevnik.bg.

Песента е част неговия трети и първи от пет години насам диск "Making Mirrors", издаден през август 2011 г. 31-годишният Готие, иначе роден в Белгия, но преместил се в Австралия като малък, е автор на всичките текстове и цялата музика в албума.

Свързани новини