Lady Kier от Dee-Lite обещава яко парти в петък в София

Диско иконата  Miss Lady Kier от Dee-Lite идва в България за Grolsch Pop Up Party на 27 април в клуб Crash в София.

Култовата вокалистка на Dee-Lite, сравнявана от критиците с  Lady Gaga на 90-те, ще пее, танцува и диджейства, като ще зарадва феновете с химна на  90-те "Groove is in the Heart“.

Miss Lady Kier е истинско олицетворение на нюйоркската клубна култура. Със сексапилно фънки излъчване, оригинални костюми и чувствен глас, тя създава невероятна атмосфера на всяко парти,  независимо дали е в компанията на свoите транссексуални танцьори или до руски олигарси.

Родена с името Kierin Magenta Kirby, Lady Kier започва да преследва кариера в артистичните среди още от малка. На 19 години заминава за Ню Йорк, за да изпълни мечтата си да стане световно известен моден дизайнер. Но ученето на текстил и дизайн бързо й омръзва и тя се пренасочва към света на музиката.

В края на 80-те в Ню Йорк ражда култовата група Dee-Lite. Бандата бързо бива забелязана от публиката, не само заради стила си – съчетание от house, techno и disco елементи, но и заради ексцентричните костюми, чиито дизайн е създаден от  Lady Kier. През 1990 г. Dee-Lite буквално се изстрелват към славата с първия си албул World Clique и хитът, който им пробива път към голямата сцена -  "Groove is in the Heart".

Предварителни билети се продават до 26-ти април в мрежата на Eventim.bg., на цена от 20 лв.
 

Свързани новини

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015

Кайли Миноуг подписа договор с Джей Зи

07.02.2013

Деветгодишна мексиканка роди

06.02.2013

"Ред хот чили пепърс"защитат китовете

17.01.2013

Бременната Шакира показа голи снимки

16.01.2013