Химнът за британската кралица оглави музикалните класации

Кралски химн в чест на Диамантения юбилей на кралица Елизабет II се изкачи до върховете на британските поп класации, след като бе изпълнен от огромен хор по време на концерта пред Бъкингамския дворец като част от официалните чествания на 60-годишнината от изкачването на кралицата на трона, предаде "Ройтерс".

Автор на песента "Sing" е Гари Барлоу от "Take That", а неин композитор e Андрю Лойд Уебър. Цялата тема е записана заедно с различни изпълнители от страните, в които Елизабет II е почитана като монарх.

Албумът на Барлоу с патриотични песни, сред които и "Sing", както и версия на националния химн на Великобритания "God Save The Queen", се задържа втора седмица на върха на класацията за албуми на Острова.

Принц Хари, син на престолонаследника принц Чарлс и покойната принцеса Даяна, свири на дайре в записа на песента "Sing". По време на официалния концерт по случай Диамантения юбилей песента бе изпълнена от близо 200 човека. Сред  изпълнителите бяха и Хорът на съпругите на британските военнослужещи, както и групата "Slum Drummers", формирана от деца от улиците в Кения, чиито са изработени от стари преработени метали.

Британската компания, която изчислява музикалните класации в страната, заяви, че песента изпреварва почти тройно в продажбите най-близкия си конкурент откакто е влязла в класациите под номер 11 миналата седмица.

Американският рапър Flo Rida е на втората позиция с хитовото си ново издание "Whistle" и води подреждането пред "We are Young" на американската група Fun. ft. Жанел Моне.

Свързани новини

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015

Кайли Миноуг подписа договор с Джей Зи

07.02.2013

Деветгодишна мексиканка роди

06.02.2013

"Ред хот чили пепърс"защитат китовете

17.01.2013

Бременната Шакира показа голи снимки

16.01.2013