Guns N' Roses сложи звезден финал на неособено блестящия Sofia Rocks

Аксел Роуз (Axl Rose) и актуалните членове на Guns N' Roses не само не закъсняха, а дори излязоха на сцената на Sofia Rocks 2012 десет минути по-рано, с което изненадаха публиката, а и организаторите, които бяха подготвили предварително феновете, че легендарният певец е прочут със звездните си закъснения.

Ако в първия ден на фестивала трибуните бяха повече празни отколкото пълни, то в неделната вечер Националният стадион "Васил Левски” светеше в пълния си бясък, както го помним от доста по-успешни фестивали и концерти. Още повече, че и през втория ден от феста не мина без неприятна изненада - редица останаха разочаровани от отсъствието на Iggy And The Stooges от Sofia Rocks.

Изявите на големите имена от световния рок започнаха с американците от Ugly Kid Joe, които въпреки жегата бяха неуморни в продължение на повече от час и успяха да върнат голяма част от публиката в тийнейджърските й години с култовите си песни от 90-те. Хората се разпяха добре за предстоящата вечер, а вокалът Уитфийлд Крейн (Whitfield Crane) направи щурм директно в публиката, та чак до средата на терена, с което успя да повдигне и най-натежалите от жегата.

Още снимки от Sofia Rocks вижте в галерията по-долу

След като Ugly Kid Joe предвещаха яка рок вечер, дойде редът на холандската метъл банда Within Temptation, която ни разказа студена приказка в летния ден. Достатъчно много от посетителите обаче се оказаха запалени фенове, които отдадено пееха заедно с групата. Последваха британците от Kaiser Chiefs, които ни върнаха в сърцето на Европа с модерното си брит рок звучене и визия.

Точно в 22.20 стадионът се разтресе от мощните викове посрещащи Аксел Роуз! Началото на рекордно дългия концерт на американската рок група бе дадено с "Chinese Democracy". Истинският взрив на тълпата дойде още с втората песен изпълнена от Аксел и компания  - "Welcome to the Jungle"! С напредването на концерта знаменитият вокал все по-често се прибираше зад кулисите, за да смени сакото си или за кратка почивка на чезнещия му на моменти глас. Друга странна реакция на 50-годишният Аксел беше призивът му към първата линия от най-запалени фенове да не се блъскат и да отстъпят назад. Все пак той отдаде дължимото на българската публика и в продължение на над 3 часа изпя всички големи хитове на бандата - "You Could Be Mine", "Sweet Child o' Mine", "Don't Cry", "November Rain", "Knockin' on Heaven's Door". Честите му прибирания пък позволиха на музикантите му също да получат своя дял аплодисменти от брилянтните си соловите изяви. Грандиозният финал беше отреден за незабравимата "Paradise City", а страхотните пироефекти, конфети и дълги аплаузи, бяха достойни за една много голяма звезда./ Екип FM+/ сн. Кристина Цветкова.

Вижте тук снимки от първата вечер на фестивала.

Свързани новини

Guns N' Roses с нова песен и видео

18.08.2023

Guns N’ Roses ще забият в Букурещ

22.02.2023

"November Rain" с рекорд в YouTube

16.02.2023

Guns N' Roses отново заедно

30.12.2015