"November Rain" стана първото рок видео с 2 милиарда гледания

"November Rain" на Guns N’ Roses е първият изцяло рок музикален видеоклип, достигнал 2 милиарда гледания в YouTube. Постижението идва малко повече от 13 години, откакто клипът от 1991 г. беше качен в платформата за стрийминг на Коледа през 2009 г.
 
Епичната балада може да се похвали с изключително пищен музикален видеоклип с участието на певеца Аксел Роуз и тогавашната му приятелка, супермодела Стефани Сиймур, като младоженци. Култова е сцената, в която Слаш излиза извън църквата, за да изпълни китарното си соло.
 
 
 
Въпреки че много музикални видеоклипове са преминали прага от 2 милиарда в YouTube, "November Rain" е първият чисто рок клип, който успява да го направи. "Believer" на поп-рок бандата Imagine Dragons има 2,3 милиарда гледания, а EDM/поп колаборацията на Coldplay и The Chainsmokers "Something Just Like This" има 2,1 милиарда гледания. Нито една от тези песни обаче не е чист рок, пише Consequence. 
 
Наскоро Слаш даде интервю за медията и говори за разгула в групата по време на техния разцвет от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Легендарният китарист признава, че ако това се беше случвало към днешна дата, бандата е щяла да бъде забранена. Към момента Guns N' Roses имат само едно шоу планирано за 2023 г. - концерт в Хайд Парк в Лондон на 30 юни. 
 
Най-популярното музикалното видео в платформата YouTube си остава "Despacito" на Луис Фонси ft. Деди Янки, което има цели 8 милиарда гледания. 

Свързани новини

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

Ново от Ваня Щерева: "Тръгвай"

05.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

След 21 години, Talking Heads се събират

22.08.2023

Guns N' Roses с нова песен и видео

18.08.2023