Fun. отбелязаха исторически успех в чарта на Billboard

След като “Some Nights” достигна върха на класацията Alternative Songs на Billboard,  Fun. станаха едва третата група или изпълнител в историята на чарта, чийто първи и втори сингъл от даден албум са заставали под №1.

Fun. отбелязаха своя втори No. 1 хит в класацията на Billboard за алтърнатив песни, като "Some Nights" – едноименното парче от актуалния албум на триото се изкачи от трето до първо място. Преди това Fun. бяха на върха на чарта Alternative Songs за две седмици през април с хита "We Are Young" с участието на Janelle Monae, като тогава песента оглави също и Billboard Hot 100 за цели шест седмици.

Колко рядко е постижението някоя група или изпълнител да оглави Alternative Songs съответно с първия и втория сингъл от даден албум? Това се е случвало само два пъти досега - през 1994 година го постигат Green Day с "Longview" и "Basket Case", а през 1995 година – Alanis Morissette с двата си последователни хита  "You Oughta Know" и "Hand In My Pocket".

И с това успехите за Fun. не се изчерпват дотук – наскоро стана ясно, че групата е получила две номинации за видео-музикалните награди на MTV, съответно в категориите “Най-добро поп видео” за клипа към “We Are Young” и “Най-добър нов артист”.

Албумът “Some Nights” на fun. е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 

Свързани новини

4 сцени, 3 дни, великолепна селекция

18.09.2023

Шакира направи грандиозно шоу

15.09.2023

Търси се журналист с ресор "Тейлър Суифт

14.09.2023

Инди звездите свирят преди нюйоркчаните

23.02.2023

Fun Lovin‘ Criminals отново у нас

03.02.2023