Марк Нопфлър отново идва в България

Марк Нопфлър ще има концерт в София на 29 април 2013 година, обявиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.



Концертът ще бъде част европейското турне на великия музикант по повод издаването на най-новата му солова продукция “Privateering”. Той се очаква да излезе на 3 септември 2012. Турнето ще започне през април 2013 и ще обхване 25 страни с общо 72 концерта! 

Световнопризнатият китарист, певец, композитор и продуцент Марк Нопфлър е създател и лидер на Dire Straits - една от най-нашумелите рок групи на 80-те години на миналия век.  

Основният "двигател” на Dire Straits оставя свой персонален отпечатък върху цялото творчество на групата. С характерния си китарен почерк, изключителни супер-хитове и пулсиращи рок рефрени, Dire Straits печелят признанието на хиляди фенове и от двете страни на Океана.

Паралелно с творчеството си в групата, Марк Нопфлър развива и супер успешна солова кариера. Най-новият му албум "Privateering" съдържа 20 съвсем нови песни и е първият двоен в цялата му кариера. "Колкото повече остарявам, толкова повече ми се пишат песни",  споделя Нопфлър. "Наслаждавам се на целия процес, писането на песни, записите и изпълненията им на живо. Имам толкова много идеи за нови парчета, че почти се препъвам в тях.“

На концерта си в България Марк Нопфлър и 8-членната му група освен новия албум ще изпълнят повечето от най-големите си хитове.

Свързани новини