Red Hot Chili Peppers: "Няма да забравим нощта в България!"

До скоро Антъни Кийдис и компания със сигурност не бяха чували за България, но след концерта им на 1 септември в "Арена Армеец" със сигурност ще разказват отвъд Океана за най-лютата българска публика, която докара едни от най-шумните и продължителни аплаузи чувани някога на рок концерт у нас!

Red Hot Chili Peppers дойдоха, макар и 20 години след техния "Blood sugar sex magiк", който завинаги грабна сърцата на феновете у нас. Снощи те им се отблагодариха на живо, като изпълниха едноименната песен от албума, с който изковаха актуалното си и до днес звучене!

Иначе много вода е изтекла от "Blood sugar sex magiк" и концертът на една от най-известните американски фънк-рок банди го доказа. Започвайки с "Mоnarchy of Roses" - песен от последния им албум "I’m with you", веднага след това RHCP ни върнаха във времето с "Around The World". Разходката през годините продължи два часа и половина с "Otherside", "Can't Stop", "The Adventures of Rain Dance Maggie", "Under the Bridge", "Californication"…, за да завърши с марката на лютите чушки "Give It Awаy" и мощните музикални импровизации на Флий, който "by the way" беше най-разговорлив от бандата и призна на публиката, че е невероятна и красива, а по-късно сподели в социалните мрежи: "Беше невероятно преживяване! Това беше една от най-страхотната публика, която някога сме имали! Аз никога няма да забравя нощта в България!". Барабанистът Чад Смит написа: "София - България е в топ 5 на публиката за всички времена!"

Фронтменът Антъни Кийдис е известен с това, че не изпада в много подробности по време на концертите си. Ще му простим обаче липсата на приказки заради невероятните вокали, които е съхранил през повратните години на рок съществуването си, описани в мемоарите му със заглавие "Scar Tissue".

Много от най-запалените фенове все още не могат да свикнат с копието на Джон Фрушанте – китаристът  Джош Клингхофър, който обаче и с контузен крак, седящ на стол през цялото време, разтрисаше пространството със солата си и със сценичното си поведение. Само можем да предполагаме какъв ли лупинг е направил на някое предишно шоу, за да бъде на последния концерт от турнето на групата с патерици.

Според официалните данни около 12 хиляди са били зрителите в залата, която изглеждаше истински красива от светещите дисплеи на телефоните, но в извън концертното пространство стотици меломани пропускаха любимите си песни, чакайки на дълги и бавно вървящи опашки за бира. Предвид очевидното желание на промоутърите всяко събитие да става под покрива на новата зала в София, няма да е лошо да вземат предвид едно по-добро обслужване на феновете в бъдеще. Жалко е също, че отново заради преместването на шоуто, доста хора останаха без билети или бяха принудени да закупят пропуски на доста солена цена. Все пак, тези неудобства или пък липсата на звезди над главите ни в една истински звездна нощ, няма да ни попречат да заявим без колебание, че Red Hot Chili Peppers направиха концерта на годината в България! / Кристина Цветкова

Свързани новини

4 дни до шоуто на Red Hot Chili Peppers!

28.08.2012

Red Hot отиват в Зала Арена Армеец

06.07.2012

Red Hot Chili Peppers с чисто ново видео

03.07.2012

R.H.C.P. пускат 18 неиздавани песни

20.06.2012

Виж видеото на "Look Around" тук

25.01.2012