Red Hot Chili Peppers представиха видеото към "Brendan's Death Song"

Red Hot Chili Peppers разкриха видеото към "Brendan's Death Song", четвъртият сингъл от успешния си актуален албум "I’m With You". Песента е посветена на покойния приятел на групата, Брендан Мюлен (Brendan Mullen), за чиято смърт музикантите научават в първия ден от репетициите за новия албум "I’m With You".

Режисьорът решава да пресъздаде един епичен погребален кортеж по улиците на  Ню Орлиънс, воден от катафалка, начело на която, разбира се, е Антъни Кийдис (Anthony Kiedis). Главната концепция на видеото е да бъде заснето в стил джаз погребение, при което музикантите свирят и маршируват в процесия, която ще отведе хората до мястото, където ще се състои церемонията по сбогуването с покойния. В края на клипа виждаме дори един огромен билборд с изписани на него думите "Death Song", запалени в огън.

"Brendan's Death Song" e един истински, спонтанен и много личен запис. Покойният Брендан Мюлен е централна фигура в музикалната сцена в Лос Анджелис в началото на 80-те години на миналия век и е един от първите промоутъри, забелязали таланта на Red Hot Chili Peppers и този който им дава шанс да се изявят за първи път, преди шоуто на бандата Bad Brains.

Албумът “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 

Свързани новини

RHCP направиха концерта на годината!

02.09.2012

4 дни до шоуто на Red Hot Chili Peppers!

28.08.2012

Red Hot отиват в Зала Арена Армеец

06.07.2012

R.H.C.P. пускат 18 неиздавани песни

20.06.2012

Виж видеото на "Look Around" тук

25.01.2012