Carly Rae Jepsen отказа концерт заради неравни права

Carly Rae Jepsen се присъедини към бандата Train и оттегли участието си в предстоящите празници на американските бойскаути (Boy Scouts of America Jamboree), като част от протеста си срещу решението на младежката организация да забрани в нея да членуват младежи с алтернативна сексуална ориентация.

Изпълнителката е трябвало да се появи на юлското събитие заедно с Train, но рок изпълнителите отменили участието си в знак на протест към политиката на дружеството на забрана на кандидати с открито хомосексуална или транссексуална идентичност да се присъединят в редиците им.
 
Сега и Jepsen ги последва и заяви, че решението й ще касае всички бъдещи участия, докато политиката не се промени. Това обясни самата изпълнителка в акаунта си в Twitter: "Като артист, който вярва в равенството на всички хора, аз няма да участвам в празниците на бойскаутите на Америка това лято... Винаги съм подкрепяла и ще продължа да подкрепя, ЛГБТ общността на глобално ниво... Не спирайте да се информирате за вечно менящите се условия в продължаващата битка за права на гей хората - в тази държава и по цялата земя."
 
Други звезди, които също са агитирали бойскаутите да променят политиката си, са Neil Patrick Harris, George Takei и Ellen DeGeneres.

Свързани новини

Карли Рей Джепсън се завръща

04.08.2022

Carly Rae Jepsen се завръща с две песни

28.02.2019

Kendrick Lamar и Adele с топ албуми

05.01.2016