Поп-звезди изнесоха концерт на 13 000 м в небето

Поп звездите Kim Wilde, Tony Hadley, Bananarama и Go West може да са били в апогея на своята известност през 80-те, но дори тогава не са изнасяли концерт на висотата, на която го направиха заради британската благотворителна организация "Comic Relief" - цели 13 000 метра.

Така успяха да подобрят световният рекорд за "най-висок концерт" от 2010, който е задържал на кота 12 825 м и е принадлежал на James Blunt.
 
На акустичното шоу, уместно наречено "80s Gig in the Sky" ("Осемдесетарски концерт в небесата"), са станали свидетели 128 пасажери. Те пък не са пропуснали възможността да поставят свой рекорд - най-високо изпълненият Harlem Shake.
 
Kim Wilde стана интернет сензация, когато се появи запис на певицата, пееща един от най-големите си хитове в метрото. Видеото бързо стана вайръл, а тя коментира: "Вече взе да ми става навик да пея из градския транспорт, даже ми се хареса, затова когато British Airways ме попитаха искам ли да го направя на 13 000 м просто не можах да устоя. Беше голяма забава и много се гордея, че бях част от всичко това."

Свързани новини