От музея на Anne Frank защитиха Justin Bieber

Justin Bieber отново влезе в заглавията на световната преса, и отново с критики към него. Младият изпълнител посети преди няколко дена музея на Anne Frank в Амстердам, Холандия, но не посещението, а това, което написа в книгата за гости, го превърна в обект на поредни нападки. След като прекара в къщата около час и половина, на излизане тийнейджърът написа "Да мога да дойда тук е наистина вдъхновяващо. Anne е била изключително момиче. Иска ми се да се надявам, че е щяла да бъде "Belieber" (сборното име на феновете на Jusitn)".
 
Последното му изречение предизвика вълни от недоволство и критики към музиканта, тъй като бяха възприети като самореклама, неуважение и самозабравяне. "Точно си мислех колко хубаво, че е дошъл тук, докато не прочетох какво е написал. Покажи уважение, г-н Bieber, защото славата на Anne ще остане да блести дълго, след като всички са забравили за теб", написа в същата книга посетител на музея. "Хубаво е, че е отишъл там, но последното му изречение обслужва само него. Напълно са му убегали уроците, които животът на Anne ни учи", гласи друга бележка в книгата. 
 
Кураторите на музея обаче се застъпиха за музиканта. "Той е 19-годишно момче, което си е дало труда да дойде и да разгледа музея - иска ни се да наблегнем повече на това. А и мисля, че това, което написа, е доста невинно", коментира говорителката на музея Annemarie Bekker. Maatje Mostart, също представител на Къщата, коментира пред BBC: "Той е на 19, живее луд живот. Не мисля, че е имал лоши намерения... Всъщност е хубаво, че си е направил труда да дойде - можеше да не го прави."
 
Дневникът на Anne Frank беше публикуван през 1947 и е един от най-познатите документални разкази за историята на Холокоста. Frank го започва, когато е на 13 и пише в него, докато се укрива, заедно със семейството си, до залавянето им близо две години по-късно. Anne Frank умира в концентрационен лагер в Германия през 1945.

Свързани новини

#BestNewMusic тази седмица

08.04.2022

Непознатите хобита на звездите

26.11.2021

Най-добрата музика от последните дни

18.11.2021

Джъстин Бийбър с ново видео

19.10.2021

Топ 10 на най-слушаните в Spotify

31.08.2021