Justin Bieber си резервира космическо пътуване

Justin Bieber е поредната звезда, която си резервира място за полет в космоса.
 
19-годишният изпълнител и мениджърът му Scooter Braun са се срещнали с ръководителя на програмата за космически туризъм Virgin Galactic, Richard Branson, който публично оповести, че двамата ще извършат необичайното пътуване. "Много се радвам да разбера, че @justinbieber & @scooterbraun са най-скорошните бъдещи астронавти на @virgingalactic. Поздравления и ще се видим горе!", написа той в акаунта си в туитър. Полетът ще изпрати Bieber и Braun на 62 мили (почти 100 км.) над земната повърхност.
 
Сред бъдещите му "колеги-астронавти" са още Ashton Kutcher, Leonardo DiCaprio, Victoria Principal, Tom Hanks, Brad Pitt и Angelina Jolie, които също са платили по $ 250 000 депозит (само депозит - това не е цялата сума), за да минат с приоритет в списъка на чакащите извънземно преживяване, когато програмата стане достъпна. Сумата, разбира се, не е проблем за Justin, чиято нетна стойност се измерва на около $110 милиона.
 
Макар програмата Virgin Galactic да е в подготвителния си стадий, 600-те астронавти в нея са част от елитна група. Дори и на земята за тях ще има предостатъчно интересни възможности за занимания с наближаването на датата, като тренировки в безтегловност, наблюдение на последните тестови полети в пустинята Мохаве и др.
 
Не е ясно дали певецът ще се задоволи само кротко да се наслаждава на гледката, защото през февруари беше написал в туитър "Иска ми се да направя концерт в космоса", на което от NASA отговориха "Може би ние можем да помогнем с това". 
 
Ракетата на Virgin SpaceShipTwo премина първите си тестови полети в Калифорния през април. Virgin Galactic започна да предлага резервации за космически туризъм още през 2007, като първата запазена дата е Коледа, 2013. Засега не е ясно на коя дата ще лети Justin Bieber.

Свързани новини

#BestNewMusic тази седмица

08.04.2022

Непознатите хобита на звездите

26.11.2021

Най-добрата музика от последните дни

18.11.2021

Джъстин Бийбър с ново видео

19.10.2021

Топ 10 на най-слушаните в Spotify

31.08.2021