Lady Gaga се нахвърли върху руските власти

Lady Gaga се прицели в руските политически лидери в онлайн тирада, насочена към начина, по който се третират правата на ЛГБТ хората в Русия. Това стана само дни, след като виден руски политик я обвини, че е нарушила местните имиграционни закони.
 
Виталий Милонов я обвини за това, че е взела пари за концерт в Санкт Петербург миналата година, когато е влязла в страната само с туристическа виза. Милонов, член на правната комисия в града и ключов активист в подкрепа на забраната на т. нар. "гей пропаганда", е изискал от прокуратурата да разследва нарушението на изпълнителката.
 
Gaga, гласовит активист за ЛГБТ правата, насочи на свой ред гнева си към новите анти-гей закони на руското правителство в серия туитове: “Изпращам смелост към ЛГБТ в Русия. Подобен възход на правителствено насилие е архаизъм. Пръскане на тийнейджъри със спрей? Побои? Майка Русия?… Руското правителство е съставено от престъпници. Подтисничеството ще бъде посрещнато с революция. Руски ЛГБТ хора, вие не сте сами. Ние ще се борим за свободата ви.”
 
Певицата, която беше обвинена и в "незаконно промотиране на хомосексуалност" (?!) от сцената по време на въпросния миналогодишен концерт в града, се подигра с властите за това, че не са я арестували веднага след представлението й: “И защо не ме арестува, когато имеш възможност, Русия? Защото не ти се искаше да отговаряш за деянията си пред целия свят.”

Свързани новини

Лейди Гага записа "Hold My Hand"

26.04.2022

Ето кой стои зад музиката в "Топ Гън" 2

12.04.2022

Лейди Гага се завъща!

09.03.2022

Всички се радват за Бритни

15.11.2021

Най-добрите музикални премиери

24.09.2021