Лейди Гага и Ханс Цимер - автори на музиката в "Топ Гън: Маверик"

Един култов филм се завръща на големия екран, като вече не само киноманите, а и любителите на филмова музика тръпнат в очакване. Причината за това е, че зад саундтрака на продължението на „Топ Гън“ стоят огромни имена в музиката!

"Топ Гън: Маверик" ще влети в кината на 27 май

Световната премиера на „Топ Гън: Маверик“ предстои през май. Актьорът Том Круз, който се завръща в емблематичната си роля, лично ще представи лентата на кинофестивала в Кан, като по това време ще очакваме и премиерата на музиката. Нейни автори са немските композитори Ханс Цимер и Харолд Фалтермайер, а звездна компания им прави певицата Лейди Гага.

Изобщо не е пресилено да се каже, че Ханс Цимер в момента е най-големият композитор на филмова музика. Тази година той спечели „Оскар“ за саундтрака на филма „Смъртта може да почака“, а беше номиниран и за „Дюн“. Водещата песен от филма за Джеймс Бонд, която спечели наградата за оригинална песен, също е композирана от Цимер, заедно с певицата Били Айлиш и брат й Финиъс О'Конъл.

Лейди Гага пък е носителка на най-престижната кинонаграда за суперхита от мюзикъла „Роди се звезда“ - „Shallow“ от 2019-та година. Междувременно певицата отнесе 13-тата си награда „Грами“ за албума си с Тони Бенет „Love For Sale“. 

Композиторът Ханс Цимер: "Няма Супермен, няма Батман.. Бонд ги бие всичките!"

Летвата на музиката от „Топ Гън“ е поставена много високо – оригиналният саундтрак е един от най-успешните записи с филмова музика за всички времена. Той съдържа вечния хит „Take My Breath Away“ на групата Berlin, който през 1986-та печели „Оскар“ и „Златен Глобус“. През 2006-та саундтракът беше преиздаден в делукс версия с няколко нови песни.

Дългоочакваното продължение на лентата от 1986-та година ще събере отново легендите Том Круз и Вал Килмър, като в продължението ще видим и нови персонажи, изграни от актьорите Дженифър Конъли, Майлс Телър и др.

Свързани новини

Лейди Гага готви нов албум

25.07.2024

Дъщерята на Том Круз се отказа от него

01.07.2024

Чака ли дете Лейди Гага?

06.06.2024

Шоуто е част от "Chromatica Ball Tour"

14.05.2024

Рок легендите с изнендаваща колаборация

02.10.2023