Лейди Гага и Ханс Цимер - автори на музиката в "Топ Гън: Маверик"

Един култов филм се завръща на големия екран, като вече не само киноманите, а и любителите на филмова музика тръпнат в очакване. Причината за това е, че зад саундтрака на продължението на „Топ Гън“ стоят огромни имена в музиката!

"Топ Гън: Маверик" ще влети в кината на 27 май

Световната премиера на „Топ Гън: Маверик“ предстои през май. Актьорът Том Круз, който се завръща в емблематичната си роля, лично ще представи лентата на кинофестивала в Кан, като по това време ще очакваме и премиерата на музиката. Нейни автори са немските композитори Ханс Цимер и Харолд Фалтермайер, а звездна компания им прави певицата Лейди Гага.

Изобщо не е пресилено да се каже, че Ханс Цимер в момента е най-големият композитор на филмова музика. Тази година той спечели „Оскар“ за саундтрака на филма „Смъртта може да почака“, а беше номиниран и за „Дюн“. Водещата песен от филма за Джеймс Бонд, която спечели наградата за оригинална песен, също е композирана от Цимер, заедно с певицата Били Айлиш и брат й Финиъс О'Конъл.

Лейди Гага пък е носителка на най-престижната кинонаграда за суперхита от мюзикъла „Роди се звезда“ - „Shallow“ от 2019-та година. Междувременно певицата отнесе 13-тата си награда „Грами“ за албума си с Тони Бенет „Love For Sale“. 

Композиторът Ханс Цимер: "Няма Супермен, няма Батман.. Бонд ги бие всичките!"

Летвата на музиката от „Топ Гън“ е поставена много високо – оригиналният саундтрак е един от най-успешните записи с филмова музика за всички времена. Той съдържа вечния хит „Take My Breath Away“ на групата Berlin, който през 1986-та печели „Оскар“ и „Златен Глобус“. През 2006-та саундтракът беше преиздаден в делукс версия с няколко нови песни.

Дългоочакваното продължение на лентата от 1986-та година ще събере отново легендите Том Круз и Вал Килмър, като в продължението ще видим и нови персонажи, изграни от актьорите Дженифър Конъли, Майлс Телър и др.

Свързани новини

Рок легендите с изнендаваща колаборация

02.10.2023

Звездата празнува годишнина от дебюта си

23.08.2023

Ханс Цимер обяви новия си проект

21.08.2023

Том Круз се разходи по Капалъ Чарши

25.07.2023

Том Круз тръгна на война срещу ИИ

19.07.2023