Композиторът Ханс Цимер: "Няма Супермен, Батман.. Бонд ги бие всичките!"

След дългото чакане Джеймс Бонд се завърна на големия екран с 25-ия филм от поредицата за Агент 007 "Смъртта може да почака".

Филмът очаквано предизвика фурор, не само заради неколкократното отлагане на премиерата, която беше повече от бляскава, и заради последната роля на актьора Даниел Крейг в емблематичната поредица, но и заради невероятния саундтрак и визуални ефекти, които пак запалиха почитателите на качественото развлечение, доброто кино и хубавата музика.

Резултатите са рекордни приходи в боксофиса. За дебютния си уикенд у нас "Смъртта може да почака" е бил гледан от близо 22 хил. зрители и е спечелил приходи от над 251 хил. лева. По света филмът е спечелил 119,1 млн. долара, което прави лентата първата холивудска продукция от началото на пандемията, която дебютира с резултат от над 100 млн., без помощта на Китай, където Агент 007 ще се появи в края на октомври. Във впечатляващата сума се включват 34,8 млн. долара от родината на Бонд – Великобритания, където "Смъртта може да почака" бележи рекорд за най-успешна премиера на филм от франчайза за всички времена! 

Голям успех на Острова жъне и звездата на музикалната сцена - американката Били Айлиш, която изпълнява пилотната песен във филма. На 18 години, тя се превърна в най-младия изпълнител, който пее заглавната песен от филмите за Бонд. Преди броени часове певицата съобщи, че ще бъде първият и отново най-младият артист, който ще се качи на голямата сцена на музикалния  фестивал "Гластънбъри 2022". 

Песента "Смъртта може да почака" е продуцирана от по-големия брат на Айлиш - Финиъс О’Конъл заедно със Стивън Липсън. Оркестралният аранжимент е дело на композитора на музиката на "Смъртта може да почака" Ханс Цимер заедно с Мат Дънкли, а китарата в произведението е на Джони Мар. Този екип стои зад целия саундтрак на филма, който със сигурност ще бъде един от претендентите за "Оскар" за филмова музика на церемонията догодина. И най-вероятно ще го спечели. 

Посланието и емоционалният заряд нареждат песента "Смъртта може да почака" достойно до предходните емблематични хитове, превърнали се заедно с филмите от поредицата в наистина уникални продукции. За работата си по песента Финиъс споделя: "Няма по-силно обединяване на кино и музика от франчайза за Бонд. Чувстваме се късметлии да имаме малка роля в такава мащабна и обичана продукция".

 Топ 10 песни от филмите за Джеймс Бонд

Ханс Цимер е композиторът, който стои зад целия саундтрак на 25-ия филм за Джеймс Бонд. Вероятно това е най-известният съвременен композитор на филмова музика, който е писал партитурите на над 100 продукции, има десетки награди, включително Оскар, Грами, Златен Глобус и тн.
 
Въпреки това, на премиерата на "Смъртта може да почака" Цимер каза развълнувано пред репортерите: "Няма друг филм като Джеймс Бонд - екипът и цялостта на проекта. Има причина франчайзът да продължи толкова дълго. Всички са тотално отдадени. Това е най-иконичният и вечен кино образ - няма Супермен, Батман... Бонд ги бие всичките!"
 
Солистите, които се появяват в албума, са китаристът Джони Мар (The Smiths), тромпетистът Артуро Сандовал, барабанистът Джейсън Бонъм, латинският перкусионист Луис Жардим, духовият инструменталист Педро Юсташ, виолончелистът Каролайн Дейл и фламенко китаристът Амир-Джон Хадад. Хорът е "London Voices", а диригент на оркестъра е Мат Дънкли.
 
Саундтракът на "Смъртта може да почака" излезе официално на 1 октомври и може да бъде слушан във всички стрийминг платформи.   

Свързани новини

Феновете нетърпеливи да разберат

22.12.2023

Уди Харелсън със странна семейна история

14.08.2023

Виетнам забрани "Барби"

03.07.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата Гунди

05.06.2023

Мерил Стрийп спечели престижна награда

28.04.2023