Започнаха снимките на игралния филм за Гунди

В неделя официално бе даден старт на снимките на най-новия български игрален филм "Гунди – легенда за любовта", посветен на великия и обичан футболист от миналото, Георги Аспарухов – Гунди.
 
Очакваният с огромен интерес проект ще проследи живота на големия спортист - от срещата му с Величка Маркова - Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди и Котков загиват в автомобилна катастрофа.
 
Снимките на мащабната продукция ще продължат 2 месеца, а бюджетът му е близо 4 милиона лева, осигурени от частни инвеститори. 
 
Главната роля в е поверена на талантливия актьор от Народен театър "Иван Вазов – Павел Иванов, който ще има нелеката и отговорна задача да влезе в обувките на избрания за "Футболист на столетието" в България Георги Аспарухов – Гунди. 
 
Павел завършва НАТФИЗ през 2016 година при ненадминатия Стефан Данаилов, но още през 2014 става част от трупата на Народен театър "Иван Вазов”, където играе главни роли в едни от най-касовите спектакли. През 2016 година името му добива популярност и в телевизията, благодарение на сериала ,"Полицаите от края на града”. Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е ситкомът “Татковци”. Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино ангажименти - Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.
 
 
Младата Александра Свиленова пък ще се превъплъти в най-голямата любов и вдъхновение на Гунди, неговата съпруга Величка Маркова – Лита. Това е първата голяма роля в киното за актрисата, която учи "Актьорско майсторско за драматичен театър" в класа на проф. д-р Ивайло Христов. 
 
Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, главният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“, чиято задача е да сглобят най-добрия отбор от професионалисти.
 
В това отношение важна помощ ще окаже и Станислав Ангелов – Пелето, който влиза в ролята на футболен консултант на продукцията. "След близо 5 години усилена работа, проучване, дискусии и събиране на възможно най-добрия екип, днес сме на прага на осъществяването на мечтата наречена "Гунди – легенда за любовта". Това е филм е за дръзновението и за любовта, като основна движеща сила и енергия за сбъдване на мечти. "Гунди – легенда за любовта" ще покаже различни етапи от професионалния и личния живот на един велик българин, превърнал се в легенда, но платил с живота си за това. Филмът има за цел да увековечи този достоен човек, чиято история се надяваме да докосне повече хора и да послужи за вдъхновение.“, споделят Иван и Андрей - продуцентите на филма.
 
Премиерата на продукцията е планирана за началото на 2024 г.. 
 

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024