В очакване на новия хит на Ридли Скот "Последният дуел"

Дори тишината може да бъде динамична. Думите са на легендарния режисьор Ридли Скот ("Гладиатор"), който повдига завесата към работния процес в една от най-очакваните мащабни продукции тази есен - историческия епос "Последният дуел".
 
Филмът е визуално впечатляваща и провокираща мисълта епична драма, изследваща вездесъщата власт на мъжете, субективността на правосъдието, силата на куража и готовността на една жена да се опълчи сама срещу статуквото, в името на истината.
 
Специално видео зад кулисите разкрива любопитни подробности около създаването на филма. Акцентът е върху творческия подход на Скот и неподправената страст и интензитет, с който той реализира всяка сцена - от най-интимните човешки взаимоотношения до големите битки и масовки.
 
 
В лентата ще имаме удоволствието да видим играта на звездите Мат Деймън, Адам Драйвър, Джоди Комър и Бен Афлек.
 
Действието се развива през 1386 г. и разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж (Мат Деймън), който открива, че съпругата му Маргьорит (Джоди Комър  обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри (Адам Драйвър). Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Льо Гри. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край.
 
Сценарист е Никол Холофсенър (Can You Ever Forgive Me?), заедно с Мат Деймън и Бен Афлек ("Добрият Уил Хънтинг"), които адаптират вдъхновения от действителни събития едноименен роман на Ерик Джагър.
 
Премиерата на филма е на 15 октомври.

Свързани новини

Режисьорът Джордан Пийл казва "НЕ!"

12.08.2022

9 са предложенията за избор

10.08.2022

Брад Пит с топли думи за Ана де Армас

04.08.2022

Килиън Мърфи е бащата на атомната бомба

01.08.2022

Първи тейлър на "The Idol"

28.07.2022