След 11 години "Писък" отново ще проехти в кината

"Писък" ще огласи кината на 14 януари 2022. През 1996 Уес Крейвън ("Очите на скалите", "Кошмари на Елм Стрийт") и сценаристът Кевин Уилямсън ("Знам какво направи миналото лято", "Факултетът") създават "Писък". Филмът даде начало на успешната едноименна поредица, която се завръща на големия екран в изцяло нов епизод, разказват от life.dir.bg.
 
Лентата комбинира ужаси, трилър, мистерия, комедия и, не на последно място, запазената марка на франчайза - постмодерна хорър сатира с множество попкултурни и жанрови препратки.
 
 
Режисьори на лентата са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет ("Докато смъртта ни раздели"), по сценарий на Джеймс Вандербилт ("Зодиак", "Невероятният Спайдърмен") и "Гай Бизик" ("Докато смъртта ни раздели", Castle Rock). Сценаристът на първите четири филма от поредицата Кевин Уилямсън се завръща като изпълнителен продуцент.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scream (@screammovies)

 
В ролите на емблематичните Сидни, Гейл и Дюи зрителите отново ще видят звездите на поредицата Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет. Към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега и Дилън Минет.

Свързани новини

Крис Нот - аут от финала

06.01.2022

"Пам & Томи" с официален трейлър

06.01.2022

"Ботев" тръгва по кината през март

06.01.2022

Виж кои са горещите коледни премиери

20.12.2021

Том Холанд в биографичен филм

08.12.2021