Billie Joe Armstrong и Norah Jones с общ албум, чуй първия сингъл

Фронтменът на Green Day Billie Joe Armstrong и певицата и текстописец Norah Jones се събраха, за да запишат Foreverly - незабравима колекция от 12 песни, вдъхновена от албума Songs Our Daddy Taught Us, който съдържа традиционни американски парчета, интерпретирани, записани и издадени от The Everly Brothers през 1958. 
 
Записан за девет дни, Foreverly ще излезе на 25 ноември и обхваща красотата на очарователните хармонии на Everly, за да пресъздаде по затрогващ и силен начин класическите балади. Jones и Armstrong изпяват по свой начин няколко традиционни песни като “Roving Gambler”, “Down In The Willow Garden”, “Long Time Gone”, “Who’s Gonna Shoe Your Pretty Little Feet?” и “Barbara Allen”, както и кънтри парчетата “That Silver Haired Daddy Оf Mine” (написана от Gene Autry и Jimmy Long) и “Kentucky” на Karl Davis.
 
 
“Аз съм много голям фен на The Everly Brothers още от малко момче”, споделя Armstrong. “Преди няколко години открих Songs Our Daddy Taught Us за пръв път и се влюбих в него. Всеки ден свирех песни от албума и си мислех колко яка идея е да го презапиша, но заедно с женски вокал. Сетих се за Norah, защото тя може да изпее всичко, от рок до джаз и блус, и просто знаех, че нейните хармонии ще са удивителни. Идеята ми беше песните да поемат в различна посока, докато работехме с нея, а тя наистина има много добро ухо за аранжировките. Основно бях заинтригуван от старите традиционни песни и химни. Когато приключихме с албума, Norah ме погледа и каза: “Басирам се, че не си мислил, че ще направим кънтри запис, нали?”
 
Jones, също дългогодишен фен на Everly Brothers и която с предишната си банда прави кавър на “Bird Dog”, описва себе си като “пристрастена към хармониите и кънтри музиката”. Тя допълва: “Ентусиазмът на Billie Joe относно песните и неговото минорно настроение, отвореният му подход към музиката, всичко това беше много съблазнително. Той не беше сигурен в идеите си, което беше забавно и за двамата да откриваме какво чувстваме, че е правилно за нас музикално.”
 
Armstrong и неговият звуков инженер Chris Dugan пътуват до Ню Йорк, за да записват в The Magic Shop в Манхатън заедно с Jones  и двама от нейните любими музиканти, басиста Tim Luntzel и барабаниста Dan Rieser. Armstrong и Jones изсвирват китарите и пианото. Charlie Burnham е на цигулка, Johnny Lam  е на хавайска китара с педали и така се оформя бандата. “Беше супер забавно и експериментално”, разказва Jones. “Много ми харесва, че оригиналът беше тотално разсъблечен и мъничко по-мрачен. Имаше много възможности да интерпретираме песните по наш си начин.” 
 
Foreverly - съдържание: 
“Roving Gambler”
“Long Time Gone”
“Lightning Express”
“That Silver Haired Daddy Of Mine”
“Down In The Willow Garden”
“Who’s Gonna Shoe Your Pretty Little Feet”
“Oh So Many Years”
“Barbara Allen”
“Rockin’ Alone (In An Old Rockin’ Chair”
“I’m Here To Get My Baby Out Of Jail”
“Kentucky”
“Put My Little Shoes Away” 
 
Албумът Foreverly на Billie Joe + Norah ще e на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Нора Джоунс се завръща с коледен албум

13.10.2021

5 горещи музикални премиери

19.04.2021

Norah Jones - "Carry On"

17.08.2016