Pharrell Williams подписа с нов лейбъл

Columbia Records подписа ексклузивен договор с Pharrell Williams. Едно от най-емблематичните имена на съвременната поп сцена официално пусна новия си сингъл "Happy", част от саундтрака към филма "Despicable Me 2" ("Аз, проклетникът" II). Сингълът ще влезе и в предстоящия нов студиен албум на Pharrell, който ще бъде издаден през 2014.
 
 
През последния месец Pharrell Williams пусна в интернет първото интерактивно видео към "Happy" с продължителност 24 часа и с участието на куп знаменитости от киното и музиката. 
 
Новината за договора идва в края на една много добра година за Pharrell Williams, в която той се оказа замесен – като съавтор и/или изпълнител – в най-успешните песни на 2013. За двете най-продавани песни на годината: "Blurred Lines" с Robin Thicke и "Get Lucky" на Daft Punk, той получи седем номинации Grammy: "Продуцент на годината“, две номинации за "Запис на годината", две номинации за "Най-добро поп/дуетно изпълнение“ и две за "Албум на годината“ (Random Access Memories на Daft Punk и good kid, m.A.A.d city на Kendrick Lamar). 
 
Определян като една от емблемите на новото музикално поколение, Pharrell Williams е истински творчески тайфун от музика, мода и дизайн, които определят характерния му стил. От самото начало през 90-те години, започнал като изпълнител и мултиинструменталист в клубовете на Вирджиния Бийч, през всички хитове, които му спечелват наградата на Billboard "Продуцент на десетилетието“ през 2010 до сегашния му статус на мултимедийна суперзвезда, Pharrell Williams не спира да твори.
 
Pharrell е част от създаването на някои от най-големите хитове през последните години, сред които не само вече споменатите "Get Lucky" и "Blurred Lines", но и "Hot in Herre" на Nelly, "I Just Wanna Love U (Give it 2 Me)" на Jay-Z, "I'm A Slave 4 U" на Britney Spears, "Like I Love You" на Justin Timberlake и много други.

Свързани новини

Обявиха саундтрака на десетилетието

25.11.2019

Pharrell записа песен за след 100 години

16.11.2017

Осъдиха Thicke и Pharrell за плагиатство

11.03.2015

Snoop Dogg с нов албум напролет

20.02.2015

И Pharrell Williams на форума в Давос

20.01.2015