Обявиха саундтрака на десетилетието

Изданието "Entertainment Weekly" състави списък с най-добрите песни от филми на десетилетието, пише avtora.com. Лидер в класацията се оказа песента от филма "Роди се звезда". Композицията "Shallow" в изпълнение на Lady Gaga и Bradley Cooper през февруари беше удостоена и с престижната награда "Оскар" за най-добра песен от филм на годината.
 
На второ място попада хитът "Let It Go" ("Слагам край") от анимационната лента "Замръзналото кралство", чието продължение от няколко дни вече е по екраните. Автори на песента са Kristen Anderson-Lopez и Robert Lopez, а оригинала изпълнява американската актриса и певица Idina Menzel.
 
Челната тройка оформя песента "Never Enough" от мюзикъла "Най-великият шоумен" ("The Greatest Showman"), изпълнена от Loren Allred. Саундтракът към филма беше обявен за най-добре продавания албум в света за 2018.
 
В списъка попадат и други популярни композиции, като "Happy" на Pharrell Williams от анимацията "Аз, проклетникът 2",
"Everything Is Awesome" на Tegan & Sara и "The Lonely Island" от "Лего: филмът", "See You Again" от "Бързи и яростни" 7 в изпълнение на Wiz Khalifa и Charlie Puth, "Remember Me" на Anthony Gonzalez и Ana Ofelia Murguía от "Тайната на Коко", "Young and Beautiful" на Lana Del Rey от филма "Великия Гетсби", "Cups (When I’m Gone)" в изпълнение на Anna Kendrick от романтичния мюзикъл "Pitch Perfect" и "Private Property" на артистите Noni и Kid Culprit от филма "Beyond the Lights".
 
През февруари тази година американското електронно списание "Pitchfork" състави списък на 50-те най-добри саундтраци на всички времена, в който първото място зае музиката към филма от 1972 година - "Суперфлай".

Свързани новини

#BestNewMusic: най-доброто напоследък

27.03.2023

Нов албум от Чарли наесен

18.07.2022

Брадли Купър неузнаваем в нова роля

31.05.2022

Чуй Чарли Пут и "That’s Hilarious"

04.05.2022

Лейди Гага записа "Hold My Hand"

26.04.2022