SOHO представя: изложба на артиста Ива Сашева

Между 5 декември и 15 януари посетителите на зелената къща на SOHO ще бъдат наобиколени от “НеВидими герои”, наизлезли от кратките истории и ярки акварели на Ива Сашева. Умело разкривайки образите на тези ексцентрични същества, авторката неусетно ще ви приобщи към въжделенията и разочарованията им, разпръсквайки магия чрез избора на пъстрите си цветове и причудливи нестандартни форми.
 
Ще станете свидетели как историите на една дузина изоставени играчки надхвърлят границите на баналното плюшено ежедневие и се превръщат в своеобразни митове и архетипи, сякаш излезли от старогръцките трагедии. Ще се запознаете с две мишки-обитатели на стара книжарница в Чикаго, които чрез присъствието си я превръщат в свят, като този видян през очите на Хопър - една забравена Америка с изящни контури и кинематографични цветове.
 
Ще попаднете на една сюрреалистична малка Луна заедно с два розови мравояда, осмислени в контрастни, монохромни илюстрации и ще станете свидетел на метафизичните им разговори.
 
Но стига конкретика. Достатъчно е да дойдете и сами ще забележите как еклектичните художествени търсения и похвати в творчеството на Ива способстват за създаването на уникални и индивидуални измерения, адаптирани към стилистиката и посланието на всеки разказ. 
 
Изложбата "НеВидими герои" съдържа 40 илюстрации, които можете да разгледате в SOHO, всеки делничен ден от 9 до 19 часа между 5 декември и 15 януари. А на 5-и между 19 и 21 часа заповядайте да се запознаете и със самата авторка.
 
Информация за автора:
Като художник Ива Сашева има няколко изложби у нас и чужбина, на първата от които е едва 13 годишна. Участва в създаването на повече от 25 игрални филми и работи съвместно с други автори в създаването на няколко графични новели, романи и множество детски книги. Майстор на изящните изкуства, тя работи предимно в областта на графиката, живописта и илюстрацията.  Класически и съвременни истории за деца и възрастни с нейни илюстрации, са публикувани от едни от най-добрите световни издателства като Харпър Колинс, Капстоун, Майлс Кели, Кембридж Прес, Оксфорд Прес и Юсборн, и не случайно печелят награди. Повече за Ива можете да откриете на ivasasheva.com и sashevaiva.com.
 
Информация за SOHO:
Коуъркинг пространство с уютна атмосфера, богата програма от културни събития и общност от сходно мислещи професионалисти от креативния сектор. Разположено в триетажна зелена къща с градина в идеалния център на София, главната му мисия е да насърчава креативността и обмена между обитателите си. Сред работните места и зали за събития са вплетени художествена галерия, школа за балет, появяват се тематични базари, поставят се театрални постановки, подпомагат се социално значими каузи и се изпълняват майсторски добри концерти.
 

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Мартина Пенева с втора награда

22.06.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022