Мартина Пенева с втора награда за "Най-добра актриса" от международен фестивал

На 14-ото издание на Международния театрален фестивал на монодрамата "Моноакт" в Косово, взе участие и последния моноспектакъл на SPAM studios - "Аз победих" от Ярослава Пулинович. 
 
На церемонията по награждаването бе връчена наградата "Най-добра актриса" за Мартина Пенева за ролята на Наталия в моноспектакъла "Аз победих" от Ярослава Пулинович (реж. Ана Батева, музика: Стефан Здравески).
 
В програмата на фестивала бяха включени представления от Хърватска, Италия, САЩ, Косово и България, а журито бе в състав Нина Мазур (украинска театрална критичка, селектор и дългогодишен президент на асоциацията на монодрамите към ЮНЕСКО и ИТИ), Соня Йовановска (директор на международен славянски университет в Р. С. Македония и преподавател по психология) и Слобо Марунович (актьор в народния театър в Черна Гора). Председател и организатор на фестивала е актьора Ментор Зимберай от Косово, неведнъж взел участие на театрални фестивали у нас като Варненско лято, международния фестивал "Под звездите" във Варна, и "Солоакт" в Габрово. 
 
Това е втората награда "Най-добра актриса" за младата Мартина Пенева, за която това е първия й моноспектакъл. Първата награда тя спечели на международния фестивал "Арт Трема Фест" в Сърбия тази година през месец март. Мартина Пенева e от трупата на ДКТ "Константин Величков" - Пазарджик.
 
Участва в "Чайка", "Дон Кихот", "Албена", "Ромео и Жулиета" и "Наблюдателите" с Калин Врачански. Дебютът ѝ на театралната сцена е в Театър София, с представлението "Роня, дъщерята на разбойника". Участва в едно независимо представление в София - "Вуйчо Ваньо". 
 
Мартина Пенева е дъщеря на Атанас Пенев, фронтмен на Б.Т.Р. 
 

Свързани новини

"Оркестър без име" - като мюзикъл

27.07.2022

Гледаме "Парижката Света Богородица"

23.05.2022

"Парижката Света Богородица" и у нас

18.03.2022

Легендарната школа "Лий Страсбърг" у нас

18.02.2022

Мюзикълът "Цар Лъв" най-сетне и у нас

10.02.2022