Електро иновации и тежки вибрации на Main Stage и Dance Arena на EXIT

Вече е ясно кой ще се присъедини към звездния състав от артисти на Main Stage и Dance Arena – двете най-големи сцени на обявения за Европейски фестивал на 2013 – EXIT!
 
Първото име в основната програма на фестивала е Damon Albarn - фронтмен на Blur и един от създателите на може би най-популярната виртуална банда в света – Gorillaz. На 12 юли Albarn ще представи първия си солов албум Everyday Robots на Main Stage на EXIT. Damon Albarn е продал над 30 милиона албума, а дебютния му албум с Gorillaz е с мултиплатинен статус и разпродадени 5 милиона копия по цял свят. През април месец тази година Albarn ще представи първия си солов проект Everyday Robots – неговият най-личен и автобиографичен проект от началото на музикалното му пътешествие.
 
И през 2014 вечерите на основната сцена на EXIT ще са посветени на ниските вибрации и високите нива на настроението. Специалната X-Bass програма ще включва участия от най-горещите имена на бас-сцената в момента - Skrillex, Rudimental, Dub FX и Koven.
 
Летните нощи ще продължават и със специална селекция на световната платформа за бас музика UKF Music – водещ законодател на новите течения в дръм енд бейс и дъбстеп музиката с милиони последователи. На 10 юли те са избрали да запалят фестивалното настроение с Andy C – носител на над 35 награди за най-добър диджей, притежател на лейбъла Ram Records и олицетворение на дръм енд бейс музиката, последван от младия талант от лейбъла CYN Music – Dimension
 
На следващата вечер ще станем свидетели на фестивалния дебют на Fred V & Grafix, дуото от Hospital Records, което ще получи подкрепа на сцената от харизматичния Dynamite MCMy Nu Leng са още едно дуо, което ще излезе за първи път на сцената на EXIT и ще представят своя характерен звук с темпо от 130 удара в минута. В събота пък ще чуем Gorgon City, които стоят начело на най-новите тенденции в хаус музиката на Великобритания.  През последния ден на сцената ще излезе номинираният за наградите Грами Pretty Lights и ще залее публиката със своето повлияно от хип-хопа електронно звучене, последван от Sub Focus, който се завръща на фестивала след разбиващото си участие през 2012г. За финал остава TC, който ще посрещне първите лъчи в края на EXIT 2014. 
 
На втората по големина сцена EXIT - Dance Arena, през тази година на 11 юли отново се пада честта да е домакин на известната тематична вечер "Carl Cox vs Friends“. Всеобщият любимец отново ще хипнотизира публиката с неизменния си призив за любов към музиката и живота. Черният Буда ще застане зад пулта с приятелите си – Danny Tenaglia, най-добрият диджей от Ню Йорк;Ben Klock и Marcel Dettmann - две от най-горещите имена в Берлинската техно музика в момента; Eats Everything, с неговите напредничави ъндърграунд сетове и родената на Карибите Cassy - резидент в клуб Panoramabar  в Берлин, както и Planetary Assault Systems - най-известният псевдоним на Luke Slater, който доминира техно сцената вече над 20 години. 
 
Тепърва ще бъдат обявявани и следващите участници в четиридневната им програма, които ще бъдат подобаващо продължение на основните X-Bass хедлайнери.

Свързани новини

Още участници в Sea Dance Festival

01.07.2014

EXIT Adventure Bulgaria тръгва на турне!

05.06.2014

Идва EXIT Adventure Bulgaria

29.05.2014

EXIT Main Stage представя: Suede!

15.05.2014

Gloria Gaynor и Jamiroquai на EXIT 2014

07.05.2014