Justin Bieber се извини за визитата си в скандален храм

Justin Bieber се извини на южнокорейските си фенове заради визитата си миналия месец в шинтоисткия храм "Ясукуни" в Токио, който почита загиналите във войните японци, включително военнопрестъпници, съобщава бгнес.
 
На 14 април изпълнителят посети храма, който е на почит сред националистическите кръгове в Япония. В Азия обаче той е смятан за символ на милитаристичното минало на страната. През 1978 в списъка на 2,5 милиона японски воини тайно са били прибавени имената на 14 военнопрестъпници, осъдени от съюзниците след Втората световна война. Японската инвазия в Китай през 30-те години на миналия век е свързана със смъртта на няколко милиона китайци и с множество жестокости, извършени от японските воини. Ежегодните посещения на официални лица в храма се възприема в Азия като проява на милитаризъм.
 
Bieber побърза да поднесе извинения, след като публикува в Инстаграм снимка от визитата си в храма и това стана причина за гневни реакции на негови фенове. Той обясни посещението си със заблудата, че храмовете са място, предназначено единствено за молитви.
 
Justin Bieber се почувства длъжен да се извини и специално на южнокорейските си фенове, които също се почувстваха засегнати. "Това никога не е било желанието ми. Обичам Корея. Съжалявам... Никога не бих направил нещо, което да засегне феновете ми", написа той в Туитър. 

Свързани новини

#BestNewMusic тази седмица

08.04.2022

Непознатите хобита на звездите

26.11.2021

Най-добрата музика от последните дни

18.11.2021

Джъстин Бийбър с ново видео

19.10.2021

Топ 10 на най-слушаните в Spotify

31.08.2021